Η Air Serbia γίνεται η… αγαπημένη αεροπορική εταιρεία των Ρώσων!

Και, κάπως έτσι, η Σερβία βρήκε έναν έμμεσο τρόπο να... πάρει το αίμα της πίσω, για τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς στα εδάφη της το 1999

Must Read

«Εμπάργκο στις πτήσεις εσείς; Air Serbia εμείς» θα μπορούσαν κάλλιστα να λένε οι (πλούσιοι) Ρώσοι που επιθυμούν να ταξιδέψουν στας Ευρώπας, καθώς, χάρη στη Σερβική αεροπορική εταιρεία, μπορούν να παρακάμψουν την απαγόρευση πτήσεων που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση από και προς τη Ρωσία, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Η Σερβία όχι μόνο δεν είναι μέλος της Ε.Ε., αλλά και έχει αρνηθεί να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, την ώρα που τα αεροπλάνα της είναι ελεύθερα να διασχίζουν τον εναέριο χώρο της Ένωσης, καθιστώντας τη χώρα αυτή των Βαλκανίων «τον μόνο ευρωπαϊκό αεροπορικό διάδρομο που έχει μείνει ανοιχτός στη Ρωσία», σύμφωνα με τον «Guardian».

Εκμεταλλευόμενη την όλη κατάσταση, η Air Serbia, η οποία είναι ως επί το πλείστον κρατική, διπλασίασε τον αριθμό των απευθείας πτήσεων από τη Μόσχα προς το Βελιγράδι σε 15 την εβδομάδα, για να καλύψει τη αυξανόμενη ζήτηση από τότε που η Ε.Ε. απαγόρευσε στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο της. Η Ρωσία, από την πλευρά της, απάντησε κλείνοντας τον εναέριο χώρο της στα αεροπλάνα της Ε.Ε. και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Σερβία «πύλη» για ταξίδια μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης

Η πληρότητα των αεροπορικών θέσεων μεταξύ Ρωσίας και Σερβίας αυξήθηκε κατά 50% την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, σε σύγκριση με την εβδομάδα πριν την εισβολή, με τους Ρώσους να εκμεταλλεύονται το «σερβικό παραθυράκι» για να καταφύγουν στην Ευρώπη και να παρακάμψουν την απαγόρευση πτήσεων. «Αυτό που είναι το πιο αξιοσημείωτο, είναι η ταχύτητα με την οποία η Σερβία έγινε η πύλη για ταξίδια μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης», δήλωσε ο ταξιδιωτικός αναλυτής Ολιβιέρ Πόντι.

Σημειώνεται πως οι κορυφαίοι προορισμοί των Ρώσων που καταφθάνουν στη Σερβία, για να ταξιδέψουν, κατόπιν, στην (υπόλοιπη) Ευρώπη, είναι η Κύπρος, η Γαλλία, η Ελβετία και η Ιταλία, ενώ δεν είναι και λίγοι εκείνοι που ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σλοβενία, την Αυστρία, τη Γερμανία και την Ισπανία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This