Βρετανία: Κυρώσεις σε Ζαχάροβα, Μισούστιν, Σοϊγκού και 370 ακόμη επιφανείς Ρώσους

Must Read

Νέες κυρώσεις επέβαλε σήμερα στη Ρωσία η βρετανική κυβέρνηση, από τις οποίες επηρεάζονται περισσότεροι από 50 Ρώσοι ολιγάρχες, με συνολική καθαρή περιουσία που ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια λίρες!

Ειδικότερα, εφαρμόζοντας έναν νέο νόμο και αποφασισμένη να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις σε εκατοντάδες πρόσωπα και οντότητες από τη Ρωσία, οι οποίοι κατηγορούνται ότι στηρίζουν ποικιλοτρόπως τον Βλαντίμιρ Πούτιν και την εισβολή του στην Ουκρανία. Στον τελευταίο γύρο κυρώσεων, που ακολούθησε την ψήφιση του Νομοσχεδίου περί Οικονομικού Εγκλήματος, η Βρετανία κινήθηκε εναντίον αυτών που είναι κοντά στον Πούτιν, όπως τον πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν, τον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και το στέλεχος τηλεοπτικού σταθμού Κονσταντίν Ερνστ.

Οι Ρώσοι επιχειρηματίες Μιχαήλ Φρίντμαν και Πετρ Αβεν, ολιγάρχες που συγκέντρωσαν τον πλούτο τους πριν ανέλθει ο Πούτιν στην εξουσία, βρέθηκαν επίσης στο στόχαστρο των κυρώσεων, καθώς επίσης ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ και η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Υπεύθυνοι για συνέργεια σε ρωσικά εγκλήματα στην Ουκρανία»

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι ο νεότερος γύρος κυρώσεων περιλαμβάνει ανθρώπους της ελίτ με περιουσία αξίας 100 δισ. λιρών (130,63 δισ. δολαρίων). «Προχωρούμε παραπέρα και με ταχύτερους ρυθμούς από ποτέ, πλήττοντας αυτούς που είναι πιο κοντά στον Πούτιν –από μεγάλους ολιγάρχες, έως τον πρωθυπουργό του, και τους προπαγανδιστές που διασπείρουν τα ψέματα και την παραπληροφόρησή του. Τους θεωρούμε υπεύθυνους για τη συνέργειά τους σε ρωσικά εγκλήματα στην Ουκρανία», δήλωσε σχετικά η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

«Συνεργαζόμενοι στενά με τους συμμάχους μας, θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την πίεση στον Πούτιν και θα αποκόψουμε τη χρηματοδότηση για τη ρωσική πολεμική μηχανή», ανέφερε η ίδια σε ανακοίνωση. Η Τρας δήλωσε ότι η Βρετανία επέβαλε πάνω από 370 νέες κυρώσεις, ανεβάζοντας το σύνολο σε περισσότερες από 1.000, από τις 24 Φεβρουαρίου που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι θα απαγορεύσει την εξαγωγή προϊόντων πολυτελείας στη Ρωσία και θα επιβάλει νέους δασμούς ύψους 35% σε ρωσικές εισαγωγές αξίας 900 εκατ. λιρών (1,2 δισ. δολαρίων), συμπεριλαμβανομένης της βότκας, των μετάλλων, των λιπασμάτων και άλλων εμπορευμάτων. «Οι νέοι μας δασμοί θα απομονώσουν περαιτέρω τη ρωσική οικονομία από το παγκόσμιο εμπόριο, διασφαλίζοντας ότι δεν θα ευνοηθεί από το βασιζόμενο σε κανόνες διεθνές σύστημα, το οποίο δεν σέβεται», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, σε σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This