Οι Ουκρανοί καταγγέλλουν ότι οι Ρώσοι κρατάνε ομήρους σε νοσοκομείο της Μαριούπολης

Καταγγελίες ότι ρωσικές δυνάμεις κρατούν 400 ομήρους ανάμεσά τους πολίτες, γιατροί και ασθενείς

Must Read

Αναφορές ότι ρωσικές δυνάμεις κρατούν όμηρους μέσα σε νοσοκομείο της Μαριούπολης βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας από ουκρανικές πηγές.

Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί ωστόσο ουκρανικά και διεθνή ΜΜΕ αναπαράγουν την δήλωση του αντιδημάρχου Σεργκέι Ορλόβ για πληροφορίες που κάνουν λόγο για ομηρία: «Λάβαμε πληροφορίες πως ο ρωσικός στρατός κατέλαβε το μεγαλύτερο νοσοκομείο μας… και πως κρατούν τους ασθενείς και τους γιατρούς μας ως ομήρους» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Μαριούπολης.

Η καταγγελία του Κιριλένκο

Από πλευράς του ο περιφερειάρχης του Ντονιέτσκ Πάβλο Κιριλένκο προχώρησε σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και αναφέρει ότι μίλησε με εργαζόμενο του νοσοκομείου: «Είναι αδύνατον να βγει κανείς από το νοσοκομείο. Υπάρχουν δυνατοί πυροβολισμοί, καθόμαστε στο υπόγειο. Τα οχήματα δεν μπορούν να φτάσουν εδώ και δύο ημέρες. Πολυώροφα κτήρια καίγονται τριγύρω. Ρώσοι ανάγκασαν 400 άτομα από γειτονικά σπίτια να έρθουν στο νοσοκομείο μας. Δεν μπορούμε να φύγουμε» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Κιριλένκο.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη το νοσοκομείο «πρακτικά καταστράφηκε» πριν από αρκετές ημέρες:

«Τις προάλλες, οι Ρώσοι κατακτητές ουσιαστικά το κατέστρεψαν: οι πλάκες του δαπέδου του κεντρικού κτηρίου κατέρρευσαν από τους βομβαρδισμούς. Αλλά το προσωπικό και οι ασθενείς συνέχισαν να βρίσκονται στο προσαρμοσμένο -πια- υπόγειο, προσαρμοσμένοι και οι ίδιοι στις περιστάσεις· να εργάζονται και να λαμβάνουν θεραπεία αντιστοίχως.

Απευθύνω έκκληση προς τους διεθνείς οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων να απαντήσουν σε αυτές τις βίαιες παραβιάσεις των κανόνων και των ”εθίμων” του πολέμου – σε αυτά τα φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η Ρωσία και κάθε πολίτης που εμπλέκεται σε εγκλήματα στην Ουκρανία, πρέπει να τιμωρηθεί!» καταλήγει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This