Σλοβακία: Εγκρίθηκε η ανάπτυξη έως και 2.100 στρατιωτών του ΝΑΤΟ στο έδαφός της

Ο υπουργός Άμυνας της χώρας είναι πεπεισμένος πως επίκειται ρωσικό χτύπημα κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία

Must Read

Το κοινοβούλιο της Σλοβακίας ενέκρινε σήμερα την ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο έδαφος της, με πρόβλεψη για «φιλοξενία» έως και 2.100 στρατιωτών από διάφορες χώρες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε πρώτη φάση θα αναπτυχθεί μια μονάδα της «Ενισχυμένης Προωθημένης Παρουσίας», αποτελούμενη από περίπου 1.200 άνδρες από την Τσεχία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Σλοβενία και τις ΗΠΑ, με τη συγκεκριμένη ανάπτυξη να περιλαμβάνει και ένα σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, όπως είπε ο Σλοβάκος υπουργός Άμυνας Γιάροσλαβ Ναντ.

«Στο εγγύς μέλλον αναμένουμε στρατιωτικές επιθέσεις εκ μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο αεροδρόμιο του Ούτζχοροντ (στην Ουκρανία), κοντά στα σύνορα με τη Δημοκρατία της Σλοβακίας», πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με το πρακτορείο TASR.

Η πρόταση αυτή είχε ήδη εγκριθεί από την κεντροδεξιά κυβέρνηση της Σλοβακίας στις 9 Μαρτίου και σήμερα πήρε το «πράσινο φως» και από το κοινοβούλιο, με 96 ψήφους υπέρ και 15 κατά επί 134 παρόντων βουλευτών. Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί πως η παρουσία ξένων στρατευμάτων αποτελεί ένα αμφιλεγόμενο θέμα στη Σλοβακία, μια χώρα που ανήκε στο ανατολικό μπλοκ (ως μέρος της Τσεχοσλοβακίας) και εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ το 2004.

Σημειώνεται πως, από την ημέρα που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η κεντροευρωπαϊκή αυτή χώρα έχει υποδεχτεί περισσότερους από 200.000 πρόσφυγες.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This