Η Σλοβακία κάνει την υπέρβαση; Καταρχήν συμφωνία για αποστολή S-300 στην Ουκρανία!

Ποιους όρους έθεσαν οι Σλοβάκοι

Must Read

Η Σλοβακία συμφώνησε σε πρώτη φάση να παράσχει στην Ουκρανία το σύστημα αεράμυνας της σοβιετικής εποχής S-300 για να βοηθήσει την ουκρανική άμυνα έναντι στους ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ εξακολουθούν να παλεύουν, σύμφωνα με το CNN, με το πώς να εκπληρώσουν τους όρους και να συμπληρώσουν τις αμυντικές δυνατότητες της ίδιας της χώρας, με τη μεταφορά να μην είναι ακόμα εξασφαλισμένη.

Διαβάστε ακόμα: Αμερικανός απόστρατος: Από ποιον να ζητήσει όπλα η Ουκρανία; Από Βουλγαρία, Σλοβακία και Ελλάδα!

Σύμφωνα με δύο από τις πηγές, η Σλοβακία, ένας από τους τρεις συμμάχους του ΝΑΤΟ που διαθέτουν το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-300, θέλει διαβεβαιώσεις ότι τα συστήματα θα αντικατασταθούν αμέσως.

Οποιαδήποτε χώρα παρέχει S-300 είναι πιθανό να λάβει το αμερικανικό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας Patriot για να συμπληρώσει την ικανότητα που θα εγκατέλειπε, σύμφωνα με δύο άλλες πηγές που γνωρίζουν τις διαπραγματεύσεις.

Η Γερμανία και η Ολλανδία έχουν ήδη ανακοινώσει δημόσια ότι στέλνουν Patriots στη Σλοβακία. Ωστόσο, η ενσωμάτωση ενός νέου, πολύπλοκου συστήματος αεράμυνας στην υπάρχουσα στρατιωτική αρχιτεκτονική μιας χώρας, καθώς και η εκπαίδευση των δυνάμεών της για τη χρήση του, μπορεί να πάρει χρόνο, προειδοποίησε μια πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει συγκεκριμένα οπλικά συστήματα ή χώρες που ενδέχεται να τα παρέχουν, αλλά σημείωσε ότι ο Αμερικανός Υπουργός Λόιντ Όστιν ταξίδευε στη Σλοβακία για να συναντηθεί με τον ομόλογό του. Ο αξιωματούχος είπε ότι η βοήθεια ασφαλείας θα είναι σίγουρα θέμα συζήτησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This