Μακρόν: «Εγκεφαλικά νεκρό» το ΝΑΤΟ το 2019, που η Τουρκία απειλούσε την Ελλάδα

«Oι εξελίξεις στην Ουκρανία ήταν ένα ηλεκτροσόκ αφύπνισης για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία»

Must Read

Διόλου δεν έχει μετανιώσει για τη δήλωσή του το 2019, ότι το ΝΑΤΟ ήταν «εγκεφαλικά νεκρό», ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με σημερινή απάντησή του σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Ειδικότερα, παρουσιάζοντας το προεκλογικό του πρόγραμμα για την επανεκλογή του στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Μακρόν, ερωτηθείς από δημοσιογράφο αν έκανε λάθος το 2019, όταν χαρακτήριζε το ΝΑΤΟ «εγκεφαλικά νεκρό», διευκρίνισε ότι έτσι είχαν τα πράγματα, όταν έκανε την εν λόγω δήλωση. Και αφού, προκειμένου να στηρίξει την άποψή του, έκανε λόγο για έλλειψη στρατηγικής καθαρότητας εκείνη την εποχή, έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση της Τουρκίας που απειλούσε «άλλο κράτος-μέλος», εννοώντας πέρα από κάθε αμφιβολία την Ελλάδα.

Συνεχίζοντας τον συλλογισμό του, ο Μακρόν τόνισε πως «οι εξελίξεις στην Ουκρανία ήταν ένα ηλεκτροσόκ αφύπνισης για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία», επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, την ανάγκη μιας (κοινής) πολιτικής για την ευρωπαϊκή ασφάλεια.  Καταλήγοντας, τόνισε ότι, πάντως, ουδέποτε πέρασε από το μυαλό του να φύγει η Γαλλία από το ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This