Υπό κράτηση ο πρώην Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ!

Συνελήφθη, μαζί με άλλα τρία άτομα, για κατάχρηση κονδυλίων της ΕΕ

Must Read

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, συνελήφθη αργά το βράδυ στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που συνδέεται με έρευνες της εισαγγελίας της ΕΕ, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Βλάντισλαβ Γκοράνοφ, η πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής προϋπολογισμού, Μέντα Στογιάνοβα και η σύμβουλος ΜΜΕ του Μπορίσοφ, Σεβνταλίνα Αρναούντοβα, συνελήφθησαν επίσης, ανέφερε το Υπουργείο.

«Μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας βρίσκεται σε εξέλιξη σε σχέση με 120 υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στη Βουλγαρία. Έρευνες και κατασχέσεις πραγματοποιούνται σε πολλές διευθύνσεις. Οι Μπόικο Μπορίσοφ, Βλάντισλαβ Γκοράνοφ, Μέντα Στογιάνοβα και Σεβνταλίνα Αρναούντοβα κρατούνται αυτή τη στιγμή», λέει η σχετική ανακοίνωση.

Ο 62χρονος Μπορίσοφ είναι επί του παρόντος αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κεντροδεξιού κόμματος GERB. Διετέλεσε Πρωθυπουργός από το 2009 έως το 2013, από το 2014 έως το 2017 και από το 2017 έως το 2021.

Το Υπουργείο δεν έδωσε λεπτομέρειες, αλλά η δημόσια τηλεόραση BNT είπε ότι οι υποθέσεις αφορούσαν «κατάχρηση της βοήθειας της ΕΕ». Οι έρευνες και οι κατασχέσεις συνεχίστηκαν σε πολλές διευθύνσεις σε όλη τη χώρα.

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου!» έγραψε για την εξέλιξη αυτή στο facebook ο νέος Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κιρίλ Πετκόφ, το νεοσύστατο κόμμα κατά της διαφθοράς του οποίου κέρδισε τις γενικές εκλογές στη Βουλγαρία πέρυσι, με μια πλατφόρμα «μηδενικής ανοχής στη διαφθορά».

Η επιχείρηση έρχεται μετά από επίσκεψη στη Σόφια στις 16-17 Μαρτίου από την Ευρωπαϊκή Γενική Εισαγγελέα Λάουρα Κοεβέσι. Επαίνεσε την «αποφασιστικότητα, την ηγεσία και το επιτακτικό όραμα του Πέτκοφ για την καταπολέμηση της διαφθοράς».

«Τώρα είναι η ώρα για τις αρμόδιες βουλγαρικές αρχές να συνεργαστούν μαζί μας, συμπεριλαμβανομένων των ιδιαίτερα ευαίσθητων υποθέσεων. Γι’ αυτό υπάρχουμε. Γι’ αυτό είμαστε εδώ», είπε η Κοεβέσι, προσθέτοντας ότι οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει 120 έρευνες για απάτη που αφορούσε χρήματα της ΕΕ που σχετίζονται με δημόσιους διαγωνισμούς, γεωργικές επιδοτήσεις, κατασκευές και κεφάλαια ανάκαμψης λόγω κορωνοϊού.

Ο Μπορίσοφ έχει κατηγορηθεί για διαφθορά πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια, αλλά έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία.

https://youtu.be/WklB3_FIhRw

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This