Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023

Οι Τούρκοι επιδιώκουν την άλωση της Ευρώπης – η εφιαλτική ομιλία Ερντογάν

Ο Ερντογάν θέλει Τούρκους και μουσουλμάνους στην Ευρώπη να «αγωνιστούν» για τον Αλλάχ, πίσω από ένα έθνος, μια σημαία, ένα κράτος!

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Του Abdullah Bozkurt / Nordic Monitor

Αψηφώντας κατάφωρα τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις από την Ευρώπη για τους κινδύνους υπονόμευσης των πολιτικών ένταξης και μετανάστευσης, η τουρκική κυβέρνηση θέλει να «κινητοποιήσει» Τούρκους και Μουσουλμάνους για τους πολιτικούς της στόχους, με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να καλεί όλους να ενωθούν κάτω από ένα έθνος και μια σημαία.

Προκλητικά και σκανδαλώδη ήταν τα σχόλια προς Ευρωπαίους μουσουλμάνους υπηκόους, ειδικά τουρκικής καταγωγής, που διατύπωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνάντησης με στελέχη του από την Ευρώπη και άλλες ηπείρους. Η συνάντηση οργανώθηκε με υπό την αιγίδα της «Ένωσης Διεθνών Δημοκρατών» (UID), μιας ομάδας «εγκάθετων» της κυβέρνησης Ερντογάν στο εξωτερικό, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, την ημέρα που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία.

«Να ξέρετε αυτό: Θα γίνουμε μια [παγκόσμια] κοινότητα πάνω στην οποία δεν θα υπάρχει εξουσία. … Θυμηθείτε [το σύνθημά μας] ενός έθνους, μιας σημαίας, μιας πατρίδας και ενός κράτους», κραύγασε ο Ερντογάν, διαβεβαιώνοντας τα μέλη της UID ότι έχουν πίσω τους όλη τη στήριξη της Τουρκίας.

Αν και το UID δημιουργήθηκε για να διατηρήσει μια διεθνή παρουσία με την πολιτική, διπλωματική και οικονομική υποστήριξη της κυβέρνησης Ερντογάν, η κύρια εστίασή του είναι η Ευρώπη, όπου ζουν περίπου 5 εκατομμύρια Τούρκοι, με πολλούς από αυτούς να έχουν αποκτήσει υπηκοότητα στις χώρες όπου ζουν. Η ομιλία του Προέδρου Ερντογάν επικεντρώθηκε επίσης σε όλη την Ευρώπη, δίνοντας οδηγίες στα μέλη της UID να εργαστούν σκληρότερα για την επίτευξη των στόχων.

«Ο επόμενος πυλώνας της γέφυρας που χτίσαμε από το παρελθόν στο μέλλον θα πρέπει και θα είναι τα μέρη όπου ζούμε στην Ευρώπη», είπε ο Ερντογάν, υπενθυμίζοντας την κληρονομιά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία κατείχε πολλές από τις σημερινές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. χώρες.

Αποσπάσματα από την ομιλία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους ηγέτες της Ένωσης Διεθνών Δημοκρατών μπορείτε να δείτε εδώ.  

«Όσο περισσότερο επεκτείνετε αυτή την ομπρέλα ως Ένωση Διεθνών Δημοκρατών, όσο αυξάνετε τη σφαίρα δραστηριότητας και επιρροής σας, τόσο πιο επιτυχημένα μπορείτε να εκπληρώσετε την αποστολή να μεταδώσετε αυτά τα μηνύματα στους πολίτες μας, να τα οργανώσετε και να προετοιμαστούν για το μέλλον».

Είναι σαφές ότι ο Ερντογάν βλέπει τους Τούρκους που ζουν στην Ευρώπη ως δικούς του πολίτες, παρά ως υπηκόους ή κατοίκους των χωρών όπου ζουν, εργάζονται και συνταξιοδοτούνται. Θέλει λοιπόν να χρησιμοποιήσει την UID ώστε να συσπειρώσει τους Τούρκους σε όλη την ήπειρο πίσω από το εφιαλτικό, ισλαμιστικό όραμά του.

Προκειμένου να κατευνάσει τις ανησυχίες ορισμένων που μπορεί να αισθάνονται άβολα να δουλεύουν για την τουρκική κυβέρνηση ενώ έχουν υπηκοότητα άλλης χώρας ή κατοικούν  στην Ευρώπη, ο Τούρκος πρόεδρος προσπάθησε να τους καθησυχάσει, λέγοντας: «Μην ξεχνάτε, έχετε τα 85 εκατ. ισχυρό τουρκικό έθνος πίσω σας. Έχετε μια μεγάλη κληρονομιά ιστορίας και πολιτισμού πίσω σας».

Σημείωσε επίσης ότι εκατοντάδες εκατομμύρια μουσουλμάνοι φίλοι και αδέρφια στέκονται πίσω από τους Τούρκους και ότι όλοι είναι αφοσιωμένοι στην προώθηση της υπόθεσης για τον Αλλάχ και την αλήθεια.

«Όταν κινητοποιήσουμε σωστά αυτή τη δύναμη, καμία οργάνωση, καμία δομή, κανένα κρυφό ή ανοιχτό εμπόδιο δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο μας. Λάβετε υπόψη ότι η Τουρκία δεν είναι πλέον η παλιά Τουρκία», κραύγασε ο Ερντογάν, προκαλώντας ανατριχίλα σε κάθε Ευρωπαίο πολίτη…

Σε μια ευθεία απειλή μάλιστα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, ο Ερντογάν προειδοποίησε ότι η Τουρκία, με την υποστήριξη των Τούρκων και των Μουσουλμάνων στην Ευρώπη, θα εκτροχιάσει κάθε σχέδιο που επινοούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. «Μαζί θα χαλάσουμε τις συνωμοσίες όσων προσπαθούν να διχάσουν τον λαό μας και μαζί θα τους ρίξουμε τις πλεκτάνες στα κεφάλια τους», δήλωσε.

«Λαμβάνουμε επίσης τα απαραίτητα μέτρα ενάντια στην αυξανόμενη εχθρότητα κατά του Ισλάμ και των Τούρκων στο εξωτερικό»

Ο Τούρκος πρόεδρος έβαλε στο στόχαστρο τους Τούρκους που δεν υποστηρίζουν και δεν συμμερίζονται τους στόχους του. «Όταν κοιτάμε τους ανθρώπους που μπήκαν στα τοπικά και εθνικά κοινοβούλια στις εκλογές στην Ευρώπη, βλέπουμε ότι, αν και τα ονόματά τους είναι τουρκικά ή μουσουλμανικά, δυστυχώς, οι περισσότεροι από αυτούς είναι άνθρωποι που έχουν διακόψει τους στενούς δεσμούς τους με το έθνος μας»!

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Ερντογάν στόχευαν ειδικά σε Τούρκους και Μουσουλμάνους πολιτικούς σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες που δεν προσυπογράφουν την πολιτική ισλαμιστική ιδεολογία και προφανώς βάζουν τα συμφέροντα των χωρών που υπηρετούν πάνω από αυτά της Τουρκίας.

Η ομιλία του Τούρκου προέδρου στα μέλη της UID τον Απρίλιο του 2021

Οι τουρκικές πρεσβείες, καθώς και οντότητες που ευθυγραμμίζονται με την κυβέρνηση Ερντογάν, διεξάγουν εκστρατεία κατά των Τούρκων που επικρίνουν την τουρκική κυβέρνηση: Τους απειλούν και τους κατασκοπεύουν. Ενίοτε, τους εξοντώνουν.

Η ομιλία του Ερντογάν στη σύναξη της UID είναι μακράν η πιο προκλητική ομιλία του μέχρι σήμερα, ισοδυναμεί σαφώς με απροκάλυπτη πολιτική παρέμβαση της Τουρκίας στις ευρωπαϊκές υποθέσεις, χρησιμοποιώντας Τούρκους και Μουσουλμάνους ως όπλο εναντίον αυτών των εθνών.

Στο παρελθόν, μια τέτοια ανάμειξη προκάλεσε την οργή των Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι προειδοποίησαν την Τουρκία για την υπονόμευση των πολιτικών ένταξης και μετανάστευσης και περιέγραψαν τις προσπάθειες της Άγκυρας ως αποσταθεροποιητικές για την Ευρώπη.

Ένα ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ενέκρινε την κρίσιμη Έκθεση της Επιτροπής του 2016 για την Τουρκία στις 6 Ιουλίου 2017, η οποία ζητούσε το πάγωμα των ενταξιακών συνομιλιών, κατέγραψε τις μυστικές δραστηριότητες του Ερντογάν στα κράτη μέλη.

Υπογράμμισε ότι «ότι η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να απέχει από συστηματικές προσπάθειες κινητοποίησης της τουρκικής διασποράς στα κράτη μέλη για τους δικούς της σκοπούς. σημειώνει με ανησυχία τις αναφορές για υποτιθέμενες πιέσεις σε μέλη της τουρκικής διασποράς που ζουν σε κράτη μέλη· και καταδικάζει την παρακολούθηση πολιτών με διπλή υπηκοότητα που ζουν στο εξωτερικό από τις τουρκικές αρχές».

Το UID συχνά περιγράφεται ως το μακρύ χέρι του Προέδρου Ερντογάν στην Ευρώπη για την κινητοποίηση της τουρκικής και της μουσουλμανικής διασποράς για τους στόχους των ισλαμιστών της Τουρκίας. Ο Ερντογάν τον περασμένο Οκτώβριο έδωσε εντολή στα μέλη της UID να είναι πιο επιθετικά και ενεργά, λέγοντάς τους: «Μην αμύνεστε. Επίθεση, εξηγήστε τον σκοπό μας!». υποσχόμενος ότι οι τουρκικοί κρατικοί θεσμοί θα τους παρείχαν αυξημένη βοήθεια.

Προέτρεψε τους υποστηρικτές του να εργαστούν σκληρά για να εξασφαλίσουν σημαντικές θέσεις στις κυβερνήσεις των χωρών διαμονής τους, δεσμεύοντας τες για την υποστήριξη των τουρκικών επιδιώξεων.

Με τη συστηματική εκστρατεία που στοχεύει στην κινητοποίηση της διασποράς, ο Ερντογάν ελπίζει να επιτύχει πολλαπλούς στόχους: να φέρει ψήφους για το κόμμα του στις εθνικές εκλογές. χρησιμοποιώντας τη διασπορά για να πιέσει και να εκφοβίσει τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. και εκφοβίζοντας τους αντιπάλους του στο εσωτερικό κυνηγώντας επικριτές στο εξωτερικό.

Οι κύριοι κυβερνητικοί θεσμοί που επιφορτίστηκαν με την υποστήριξη της UID και των συνδεδεμένων ομάδων της είναι το Υπουργείο Εξωτερικών, η Προεδρία για τους Τούρκους στο Εξωτερικό και τις Συναφείς Κοινότητες (YTB) και ο διαβόητος Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών της Τουρκίας (MİT).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραγίζουν καρδιές οι μαρτυρίες στα συντρίμμια: «Χάνουμε κάθε ελπίδα να σωθούν παιδιά»

Αγωνιώδεις προσπάθειες για τη διάσωση εγκλωβισμένων στα ερείπια

Φονικός σεισμός στη Συρία: Γυναίκα γέννησε κάτω από τα χαλάσματα και μετά ξεψύχησε

Ακόμη και οι πιο δυνατοί λυγίζουν στην όψη των ανθρώπων που αναζητούν τους δικούς...

Ευθύμιος Λέκκας: «Δύσκολες συνθήκες στην Τουρκία, δεν υπάρχει συντονισμός»

Στην Τουρκία βρίσκεται από χθες ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, με την ελληνική...

Yπήρξε ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος πράκτορας της KGB;

Σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς στον ρου της Ιστορίας, τίποτε πια δεν πρέπει...

Χιλιάδες Βρετανοί στους δρόμους για τη Δημόσια Υγεία

Ξεκίνησε χθες στη Βρετανία η μεγαλύτερη κινητοποίηση των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα, καθώς δεκάδες...

Σεισμός σε Συρία και Τουρκία: Η φωτογραφία που ντροπιάζει την ανθρωπότητα

Μία εικόνα 1000 λέξεις. Μόνο που η συγκεκριμένη εικόνα περιλαμβάνει χίλιους νεκρούς. Είναι οι...

Εικόνες βιβλικής καταστροφής: Περισσότεροι από 4.300 νεκροί σε Τουρκία και Συρία – Ψάχνουν ανθρώπους...

Οι άνθρωποι διανυκτέρευσαν σε αυτοκίνητα ή σκηνές - Κόσμος έχει συγκεντρωθεί για να βοηθήσει στον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμια

Κόκκινος συναγερμός για πυρηνικό όλεθρο!

Τρόμος επικρατεί πλέον ακόμα και για πυρηνικό όλεθρο μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία,...

Ταγίπ Ερντογάν: Μαθήματα ανθρωπισμού στον υβριστή «σουλτάνο»

Μέχρι χθες τα ξημερώματα ο Ερντογάν ήθελε να παρουσιάζεται ότι δεν είχε ανάγκη κανέναν...

Ταμπουρωμένοι ένοπλοι στις Βρυξέλλες, κοντά στην έδρα της Κομισιόν

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση διεξάγεται στην λεγόμενη «ευρωπαϊκή συνοικία» των Βρυξελλών, δηλαδή την περιοχή κοντά...

Φονικοί σεισμοί σε Τουρκία και Συρία: Ξεπέρασαν τους 3.500 οι νεκροί – Υπό δριμύ...

Περισσότεροι από 11.000 οι τραυματίες - 7.340 άνθρωποι υπολογίζεται πως έχουν απεγκλωβιστεί από τα ερείπια των χιλιάδων κτιρίων που κατέρρευσαν σαν «χάρτινοι πύργοι»

«Η ανθρωπότητα δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά στο τέλος της», προειδοποίησε ο Αντόνιο Γκουτέρες!

Ενώ οι «κίνδυνοι κλιμάκωσης» στην Ουκρανία αυξάνονται, ο κόσμος οδεύει «με τα μάτια ορθάνοιχτα»...

Τουρκία: Ανασύρθηκε ζωντανός από τα χαλάσματα ο Γκανέζος ποδοσφαιριστής Κρίστιαν Ατσού

Μια ακόμη διάσωση ανθρώπου που είχε καταπλακωθεί από χαλάσματα, μετά τους φονικούς σεισμούς που...

Ο Ζελένσκι ετοιμάζει βαλίτσες για Βρυξέλλες – Πολύ πιθανό να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής...

Στις Βρυξέλλες, προκειμένου να δώσει το «παρών» στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών...

Μετά τον καταστροφικό σεισμό, ξέσπασε φωτιά στο λιμάνι του Ισκεντερούν

Λίγες ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς, μεγάλη φωτιά...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ισχυρός σεισμός 7,8 Ρίχτερ συγκλόνισε την Τουρκία: Δεκάδες νεκροί, αγνοούμενοι και παγιδευμένοι

Έπεσαν κτίρια και πολυκατοικίες - Ο τραγικός Ερντογάν έστειλε στους πολίτες τις... «καλύτερες ευχές» του!

Μαριάννα Οικονόμου: Δείτε την κόρη του Δημήτρη Οικονόμου και της Αλεξίας Κουλούρη

O Δημήτρης Οικονόμου είναι ένας πολύ γνωστός και καταξιωμένος...

H πανσέληνος «βρυχάται» – Οι προβλέψεις της κορυφαίας αστρολόγου Λίτσας Πατέρα

Στις 5 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται Πανσέληνος στον 16ο 40’ του...

«Κούρεμα» σκάνδαλο στα χρέη των καζίνων του Πηλαδάκη!

Σκιές στο επενδυτικό σχήμα που διαμορφώνεται για να αναλάβει τη διαχείρισή τους - Περίεργες φήμες ακούγονται στην αγορά, τις οποίες κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει

Εικόνες βγαλμένες από την κόλαση μετά τον σεισμό σε Τουρκία – Συρία! Φόβοι για πάνω από 10.000 νεκρούς

Κατέρρευσαν 2.800 κτήρια - Άνθρωποι εκλιπαρούν για βοήθεια κάτω από τα συντρίμμια - Η βοήθεια που στέλνει η χώρα μας

Τραγωδία στην Ηλεία: Άφησε την τελευταία της πνοή 13χρονη, που είχε υψηλό πυρετό

Αδυνατεί να συλλάβει ανθρώπου νους την τραγωδία που σημειώθηκε...

Προκαλεί το πανελλήνιο ο Κώστας Χατζηδάκης με ελεεινά βίντεο στο TikTok

Ο Κωστής Χατζηδάκης εξελίσσεται σε μία από τις πλέον...
spot_img

NEWSROOM