Αλεξέι Ναβάλνι: Καταδικάστηκε (ξανά) σε κάθειρξη εννέα ετών – Απάντησε με ατάκα της αγαπημένης του σειράς!

Στη φυλακή έμαθε ότι... καταδικάστηκε σε φυλάκιση!

Must Read

Νέα καταδίκη για τον Αλεξέι Ναβάλνι, με ρωσικό δικαστήριο να ανακοινώνει σήμερα πως τού επιβάλλεται ποινή κάθειρξης εννέα ετών για την κατηγορίες της απάτης και της προσβολής του δικαστηρίου.

Ο… διάσημος επικριτής του Κρεμλίνου βρίσκεται ήδη πίσω από τα σίδερα, σε φυλακή ανατολικά της Μόσχας, εκτίοντας ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών για παραβιάσεις αποφυλάκισης με όρους, με τον ίδιο να επιμένει πως οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι κατασκευασμένες, με στόχο να εμποδίσουν τις πολιτικές του φιλοδοξίες. Κάτι που η σημερινή ποινή σίγουρα πετυχαίνει, καθώς ο γνωστότερος, ίσως, πολιτικός αντίπαλος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν θα μείνει εκτός ενεργής πολιτικής δράσης για αρκετά χρόνια ακόμη.

Πέρα από την ποινή, το δικαστήριο επέβαλε στον 45χρονο Ναβάλνι και πρόστιμο 1,2 εκατ. ρούβλια (= 11.535 δολάρια). Ο ίδιος, πάντως, είχε απορρίψει την τελευταία ποινική υπόθεση εναντίον του ως πολιτικά υποκινούμενη και δήλωνε αθώος.

Η ανάρτησή του στο Twitter

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Ναβάλνι έκανε σχετική ανάρτηση στο Twitter, στην οποία αναφέρει: «9 χρόνια. Λοιπόν, όπως έλεγαν οι χαρακτήρες της αγαπημένης μου τηλεοπτικής σειράς «The Wire»: “Κάνεις μόνο δύο μέρες. Είναι η μέρα που μπαίνεις και η μέρα που βγαίνεις“. Είχα και ένα μπλουζάκι με αυτό το σύνθημα, αλλά οι αρχές των φυλακών το κατάσχεσαν, θεωρώντας το εξτρεμιστικό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This