Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας προανήγγειλε ο Λευκός Οίκος

Λίγες ώρες πριν αναχωρήσει ο Μπάιντεν για τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες

Must Read

Την Τετάρτη θα βρεθεί στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, όπου και θα συναντηθεί με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της G7 στη Σύνοδο Κορυφής.

Λίγες ώρες πριν αναχωρήσει ο Μπάιντεν, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν προανήγγειλε νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και αυστηροποίηση των όσων έχουν αποφασιστεί.

Ο Τζέικ Σάλιβαν απαντώντας για τη ρωσική πυρηνική απειλή, σχολίασε ότι ο Πούτιν ήταν αυτός που προκάλεσε το θέμα με την αναφορά του σε πυρηνικά στην αρχή της σύγκρουσης με την Ουκρανία. Και τόνισε ότι «πρέπει να ανησυχούμε».

Σύμφωνα με την εκτίμησή του ο πόλεμος δε θα τελειώσει ούτε εύκολα ούτε γρήγορα, και ο στόχος των συμμάχων είναι να μείνουν ενωμένοι και να στείλουν το μήνυμα ότι θα παραμείνουν ενωμένοι όσο καιρό χρειαστεί. Ο Αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφαλείας ανέφερε ότι η Ρωσία είχε τρεις στόχους: «Να υποτάξει την Ουκρανία, να ενισχύσει τη διεθνή της θέση, και να διχάσει τη Δύση. Έχει αποτύχει και στα τρία. Οι Ουκρανοί αμύνονται, η Ρωσία είναι παρίας στη διεθνή κοινότητα και οι σύμμαχοι είμαστε πιο ενωμένοι και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από ποτέ». 

Και προανήγγειλε νέες δράσεις και αποφάσεις στρατιωτικής ενίσχυσης της Ουκρανίας αλλά και ενίσχυση του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This