Πάπας Φραγκίσκος: «Τέρμα! Κάντε τα όπλα να σιγήσουν. Διαπραγματευτείτε σοβαρά για την ειρήνη»

«Ήρθε η ώρα να ακυρώσουμε από την Ιστορία τον πόλεμο, προτού εκείνος ακυρώσει τον άνθρωπο από την Ιστορία»

Must Read

Εκτενή αναφορά στον πόλεμο που μαίνεται για 32 μέρες στην Ουκρανία έκανε ο πάπας Φραγκίσκος, κατά το σημερινό του κήρυγμα, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ενώπιον χιλιάδων πιστών.

«Η απειλή μιας παγκόσμιας σύρραξης, που έχει προκαλέσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, θα πρέπει να πείσει τους πάντες ότι ήρθε η ώρα η ανθρωπότητα να καταργήσει τον πόλεμο προτού ο πόλεμος αφανίσει την ανθρωπότητα», είπε αρχικά.

«Πάνω από ένας μήνας έχει περάσει από την εισβολή στην Ουκρανία, από την έναρξη αυτού του απάνθρωπου και παράλογου πολέμου, ο οποίος, όπως κάθε πόλεμος, είναι μια ήττα για όλους, για όλους μας. Πρέπει να αποκηρύξουμε τον πόλεμο, έναν τόπο θανάτου όπου μητέρες και πατέρες θάβουν τα παιδιά τους, όπου άνδρες σκοτώνουν τους αδελφούς τους χωρίς καν να τους βλέπουν, όπου οι ισχυροί αποφασίζουν και οι φτωχοί πεθαίνουν», σημείωσε ο ποντίφικας στην συνέχεια.

Μάλιστα, επικαλούμενος στατιστικά, που δείχνουν ότι τα μισά παιδιά της Ουκρανίας χρειάστηκε να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, είπε ότι ο πόλεμος καταστρέφει το μέλλον της χώρας. «Αυτή είναι η βαρβαρότητα του πολέμου, κάτι που είναι βάρβαρο και βλάσφημο» τόνισε, καλώντας παράλληλα τους πιστούς να μη θεωρήσουν τον πόλεμο κάτι αναπόφευκτο ή κάτι που θα πρέπει να συνηθίσουν.

«Ήρθε η ώρα να ακυρώσουμε από την Ιστορία τον πόλεμο»

Στην συνέχεια ο πάπας Φραγκίσκος είπε: «Αν βγούμε από αυτό τον πόλεμο όπως ήμαστε πριν, θα είμαστε όλοι με κάποιο τρόπο ένοχοι. Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της αυτοκαταστροφής η ανθρωπότητα θα πρέπει να κατανοήσει ότι ήρθε η ώρα για να καταργήσουμε τον πόλεμο, να τον ακυρώσουμε από την ιστορία του ανθρώπινου είδους προτού (αυτός) ακυρώσει τον άνθρωπο από την ιστορία. Εκλιπαρώ κάθε εμπλεκόμενο πολιτικό να αναλογιστεί αυτό, να δεσμευτεί και κοιτάζοντας την μαρτυρική Ουκρανία να αντιληφθεί ότι κάθε ημέρα πολέμου επιδεινώνει την κατάσταση για όλους. Τέρμα! Σταματήστε! Αφήστε τα όπλα να σιγήσουν. Διαπραγματευτείτε σοβαρά για την ειρήνη».

Υπενθυμίζεται, ότι από τις 24 Φεβρουρίου που ξεκίνησε ο πόλεμος, ο πάπας Φραγκίσκος έχει μιλήσει πολλές φορές για την πιθανότητα ενός πυρηνικού πολέμου και έχει έμμεσα ασκήσει κριτική εις βάρος της Μόσχας καταδικάζοντας σφοδρά αυτό που έχει χαρακτηρίσει «αδικαιολόγητη επιθετικότητα» και καταγγέλλοντας ωμότητες, ωστόσο, τη λέξη Ρωσία την έχει χρησιμοποιήσει μόνο σε προσευχές, όπως την περασμένη Παρασκευή στη διάρκεια μιας παγκόσμιας εκδήλωσης υπέρ της ειρήνης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This