Συρία: Έξι μήνες φυλακή για όσους διαδίδουν «fake news», ανακοίνωσε ο Άσαντ

Πλέον η ποινή αφορά και τους πολίτες της χώρας που ζουν στη Συρία

Must Read

Έξι μήνες φυλάκιση είναι, και επίσημα πλέον, η ποινή για τους Σύρους διαμένουν στη χώρα και διαδίδουν «fake news», σύμφωνα με το νόμο που επικύρωσε σήμερα ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Με βάση τον προηγούμενο νόμο, μόνο οι Σύροι κάτοικοι εξωτερικού προβλεπόταν να καταδικάζονται σε ποινές φυλάκισης (ερήμην), επειδή διέδιδαν ψευδείς πληροφορίες, «επιβλαβείς για τη χώρα». «Κάθε Σύρος που δημοσιεύει ψευδείς πληροφορίες που πλήττουν το κύρος του κράτους (…) θα φυλακίζεται για τουλάχιστον έξι μήνες», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία.

Η ίδια ποινή θα εφαρμόζεται και για εκείνους που διαδίδουν πληροφορίες οι οποίες θα μπορούσαν να ωραιοποιήσουν «την εικόνα ενός εχθρικού κράτους», προστίθεται στην ανακοίνωση, χωρίς να διευκρινίζεται ποιες είναι αυτές οι χώρες. Ποινή φυλάκισης ενός έτους, εξάλλου, προβλέπεται «για κάθε Σύρο που, προφορικά ή γραπτώς, ζητά την παράδοση συριακού εδάφους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, νωρίτερα το Μάρτιο, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε για τη Συρία ότι «οι άνθρωποι σε όλη τη χώρα ζουν με τον φόβο ότι θα συλληφθούν, επειδή εξέφρασαν την άποψή τους ή επειδή πρόσκεινται σε ένα αντιπολιτευόμενο κόμμα, κάνουν ρεπορτάζ ή υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This