Βρετανία: «Πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων για τις κόρες του Πούτιν και του Λαβρόφ

«Φρενίτιδα της Δύσης εναντίον της Ρωσίας» χαρακτηρίζει το Κρεμλίνο τις κυρώσεις σε βάρος των θυγατέρων του Πούτιν

Must Read

Φαινόταν το πράγμα και, πλέον, κατόπιν επικαιροποίησης της λίστας με τους πλούσιους και ισχυρούς Ρώσους, στους οποίους επιβάλλονται κυρώσεις από τη βρετανική κυβέρνηση, στη «φάκα» πιάστηκαν τόσο οι δύο κόρες του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, όσο και εκείνη του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Με αυτή της την κίνηση, η Βρετανία ουσιαστικά ακολουθεί κατά πόδας τις ΗΠΑ που είχαν βάλει τις τρεις κοπέλες στο «στόχαστρο» των κυρώσεών τους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με την κυβέρνηση Τζόνσον να τονίζει πως προέβη σε αυτήν, σε μια προσπάθεια να στοχοποιηθεί, όπως υποστηρίζει, ο τρόπος ζωής εκείνων που βρίσκονται στον στενό κύκλο του Ρώσου προέδρου.

Με βάση, λοιπόν, την επικαιροποίηση του βρετανικού καταλόγου κυρώσεων που ανακοινώθηκε σήμερα, «παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία της Κατερίνα Τιχόνοβα και της Μαρία Βορόντσοβα, των ενηλίκων, δηλαδή, θυγατέρων του Πούτιν, καθώς και εκείνα της Σεργκέγεβνα Βινοκούροβα, κόρης του Λαβρόφ. «Το πακέτο πρωτόγνωρων κυρώσεών μας πλήττει την ελίτ και τις οικογένειές τους, ενώ υποβαθμίζει τη ρωσική οικονομία σε μια κλίμακα που η Ρωσία δεν έχει ξαναδεί από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης», δήλωσε σε σχετική ανακοίνωση η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

Η βαθύτερη ύφεση από την εποχή της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης

Η Βρετανία δήλωσε, επίσης, ότι αναλύσεις καταδεικνύουν πως η Ρωσία οδεύει προς τη βαθύτερη ύφεσή της από την εποχή της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης. Η Βρετανία εκτιμά ότι το 60% των συναλλαγματικών διαθεσίμων της Ρωσίας έχει «παγώσει», ως αποτέλεσμα των διεθνών κυρώσεων.

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο, που εξακολουθεί να εμμένει στα λεγόμενά του περί «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» για τον αφοπλισμό και την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας, δήλωσε χτες Πέμπτη ότι η κίνηση σε βάρος των θυγατέρων του Πούτιν εντάσσεται σε μια ευρύτερη φρενίτιδα της Δύσης εναντίον της Ρωσίας.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This