Ανετράπη με ψήφο δυσπιστίας ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν!

Must Read

Ο Ίμραν Καν ανατράπηκε στο Πακιστάν χάνοντας την ψήφο εμπιστοσύνης στο Κοινοβούλιο, έπειτα από εβδομάδες πολιτικής κρίσης και μετά τις αποχωρήσεις εταίρων του συνασπισμού που τον κατηγορούν για επιδείνωση της οικονομίας και ότι αθέτησε τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Η πρόταση μομφής ψηφίστηκε από 174 εκ των 342 βουλευτών, ανακοίνωσε ο ασκών καθήκοντα προέδρου του Κοινοβουλίου Σαρντάρ Αγιάζ Σαντίκ. Μετά την ανακοίνωση αρκετός κόσμος και υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν.

Κανένας Πρωθυπουργός δεν ολοκλήρωσε ποτέ τη θητεία του στο Πακιστάν μετά την ανεξαρτησία της χώρας το 1947, αλλά ο Καν είναι ο πρώτος που ανατρέπεται με ψήφο δυσπιστίας.

Ο διάδοχός του στην ηγεσία της ισλαμικής δημοκρατίας που είναι εξοπλισμένη με πυρηνικά όπλα, αναμένεται να είναι ο Σαχμπάζ Σαρίφ, ηγέτης της Πακιστανικής Μουσουλμανικής Ένωσης (PML-N) και αδελφός του αποπεμφθέντος πρώην Πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ (για υποθέσεις διαφθοράς). Η ψηφοφορία για την εκλογή νέου Πρωθυπουργού θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα.

Οι υποστηρικτές του αρνήθηκαν αρχικά την περασμένη Κυριακή η πρόταση μομφής να τεθεί προς ψήφιση και επέλεξαν να διαλύσουν το Κοινοβούλιο, για να προκηρύξουν πρόωρες εκλογές.

Ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε όλη τη διαδικασία αντισυνταγματική, αποκατέστησε τη Βουλή και διέταξε την ψηφοφορία που οδήγησε στην αποχώρηση του Καν.

Ο Καν, στενός σύμμαχος του Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ ηγήθηκαν μιας συνωμοσίας για την απομάκρυνσή του λόγω της κριτικής του για την πολιτική τους και άλλες αποφάσεις εξωτερικής πολιτικής που έχει λάβει.

Οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης χλεύασαν τον ισχυρισμό και οι ΗΠΑ τον διέψευσαν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This