Ισχυρός σεισμός στην Αλβανία 5,8R! Στους δρόμους ο κόσμος – Ιδιαίτερα αισθητός σε Κέρκυρα, Γιάννενα (video)

Must Read

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν από λίγο στη γειτονική Αλβανία. Οι πρώτες εκτιμήσεις λένε πως ο σεισμός είχε ένταση 5,8 ρίχτερ, σύμφωνα με μέτρηση του ευρωμεσογειακού ινστιτούτου. Ακολούθησε ισχυρός μετασεισμός 5,3 ρίχτερ, μετά από 10 λεπτά. Το εστιακό βάθος του βάθος ήταν 10 χλμ και το επίκεντρό του βρισκόταν σε θαλάσσια περιοχή νότια των Τιράνων.

Ο σεισμός έγινε αρκετά αισθητός σε πολλές περιοχές της Ηπείρου και κυρίως στα Γιάννενα και την Κέρκυρα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ανδρέας Ρίζος δήλωσε πως: «η Πυροσβεστική προβαίνει σε ελέγχους στην παλαιά πόλη της Κέρκυρας και στο βόρειο συγκρότημα του νησιού». Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Aνοιξαν κτίρια – 30 τραυματίες

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ εκτός από τις υλικές ζημιές αρχικά είχαν αναφερθεί δυο ελαφρά τραυματίες στην κοινότητα Χελμές, όπου κατέρρευσαν δέκα κτίρια. Στη συνέχεια ο αριθμός των τραυματισμών αυξήθηκε και πλησιάζει τους 30, χωρίς όμως να έχει αναφερθεί νεκρός.

Το χωριό Χελμές απέχει 10 χιλιόμετρα από τα Τίρανα και πολύς κόσμος έχει βγει από τα σπίτια του και συνωστίζεται σε ανοιχτούς χώρους. Ρωγμές έχουν επίσης αναφερθεί σε κτίρια στο λιμάνι του Δυρραχίου, ενώ σε πολλές συνοικίες των Τιράνων, αλλά και σε άλλες πόλεις και χωριά, διακόπηκαν η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες.

H σεισμική δόνηση ήταν ο  ισχυρότερη που έχει καταγραφεί στη γείτονα χώρα τα τελευταία 20-30 χρόνια.

Δείτε τον χάρτη του σεισμού και τις πόλεις που έγινε αισθητός:

https://twitter.com/LeaOfIllyria/status/1175428268675256321

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα που βρίσκεται στην Γερμανία καθ οδόν για την σύνοδο του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη αναμένεται να επιστρέψει στην Αλβανία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This