Πακιστάν: Εξέγερση κατά των ΗΠΑ προαναγγέλλει ο απερχόμενος πρωθυπουργός

Ξένες συνωμοσίες βλέπει ο απερχόμενος πρωθυπουργός

Must Read

Το Πακιστάν, ένα πυρηνικό έθνος με 220 εκατομμύρια ανθρώπους, βρίσκεται σε πολιτικό χάος, με τον απερχόμενο πρωθυπουργό, Ιμράν Χαν, να κάνει λόγο για εξέγερση κατά των ΗΠΑ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατέθεσαν πρόταση δυσπιστίας, στις 8 Μαρτίου, αλλά καθυστέρησε επανειλημμένα, καθώς ο πρωθυπουργός Χαν προσπάθησε να προσκολληθεί στην εξουσία.

Στις 3 Απριλίου, η Εθνοσυνέλευση ψήφισε με αποτέλεσμα ο Χαν να βρεθεί εκτός εξουσίας.  Σε δήλωσή του στο Κοινοβούλιο έκανε λόγο για μια ξένη συνωμοσία με στόχο την εκτόπιση της κυβέρνησης και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για προδοσία, ενώ κατέθεσε πρόταση στον αντιπρόεδρο να εγκαταλείψει την ψήφο μομφής. Στη συνέχεια, ο Χαν διέλυσε την Εθνοσυνέλευση και ζήτησε πρόωρες εθνικές εκλογές.

Το Πακιστάν βρίσκεται πλέον σε μια σοβαρή συνταγματική κρίση. Με ανάρτησή του στο Twitter, ο απερχόμενος πρωθυπουργός προανήγγειλε πολιτικές εξελίξεις, στρέφοντας τα πυρά του προς τις ΗΠΑ. 

«Το Πακιστάν έγινε ανεξάρτητο κράτος το 1947. αλλά ο αγώνας για την ελευθερία αρχίζει ξανά σήμερα ενάντια σε μια ξένη συνωμοσία αλλαγής καθεστώτος. Είναι πάντα ο λαός της χώρας που υπερασπίζεται την κυριαρχία και τη δημοκρατία του» ανέφερε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This