Γαλλία: Ήταν στραβό το… κλίμα έγιναν κι επεισόδια – Πάνω από 120 συλληψεις

Must Read

Βίαια επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων σημειώθηκαν το πρωί στο Παρίσι, σχεδόν ταυτόχρονο με την έναρξη της πορείας για το κλίμα.

Στη λεωφόρο Saint-Michel, στην καρδιά του Παρισιού, οι ακροαριστεροί διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων με τα πρόσωπά τους καλυμμένα, πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αρχών κι επιτέθηκαν εναντίον μιας τράπεζας.

Λίγο πριν νυχτώσει η αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη 123 ανθρώπων.

Νωρίτερα, οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων, αναγκάζοντας ένα μέρος της πορείας να αλλάξει δρόμο. Κάδοι απορριμμάτων πυρπολήθηκαν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της πυροσβεστικής.

«Βιαιοπραγίες σε εξέλιξη από βίαια άτομα (…). Κρατήστε αποστάσεις από τις επικίνδυνες ομάδες», ήταν το tweet που έστειλε η αστυνομική διεύθυνση.

Οι συμμετέχοντες στην Πορεία για το Κλίμα, αρκετοί χιλιάδες σε αριθμό, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα πολλών ΜΚΟ, μία ημέρα μετά την ιστορική «παγκόσμια απεργία για το κλίμα».

Μπροστά στον φόβο πρόκλησης ταραχών, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν «έχει κινητοποιηθεί και είναι διαθέσιμος κάθε στιγμή» υπενθύμισε σήμερα το περιβάλλον του.

Εκτός της πορείας για το κλίμα, πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση των κίτρινων γιλέκων κατά της κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και μια πορεία εναντίον της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This