Έκθεση-κόλαφος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά της Άγκυρας

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει θέματα όπως η ελευθερία της έκφρασης, του Τύπου και του διαδικτύου

Must Read

Ηχηρό χαστούκι για την Άγκυρα και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσωπικά είναι η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα το 2021, καθώς εντόπισε σημαντικές παραβιάσεις στην Τουρκία.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική νομοθεσία που ψηφίστηκε το 2018, η κυβέρνηση της Τουρκίας συνεχίζει να περιορίζει τις θεμελιώδεις ελευθερίες και το κράτος δικαίου. «Από την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, οι Αρχές έχουν απολύσει ή θέσει σε αναγκαστική αργία δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και κρατικούς λειτουργούς, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 60.000 αστυνομικών και στρατιωτικών και περισσότερων από 4.000 δικαστών και εισαγγελέων, συνέλαβαν ή φυλάκισαν περισσότερους από 95.000 πολίτες και έκλεισαν περισσότερες από 1.500 μη κυβερνητικές οργανώσεις για λόγους που σχετίζονται με την τρομοκρατία, κυρίως για υποτιθέμενους δεσμούς με το κίνημα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως εγκέφαλο της απόπειρας πραξικοπήματος».

Η έκθεση επισημαίνει ότι υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές στην Τουρκία για μια σειρά παραβιάσεων, που περιλαμβάνουν δολοφονίες, ύποπτους θανάτους ατόμων υπό κράτηση, εξαφανίσεις, βασανιστήρια, αυθαίρετες συλλήψεις και συνεχιζόμενη κράτηση δεκάδων χιλιάδων ατόμων, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών της αντιπολίτευσης και πρώην βουλευτών, δικηγόρων, δημοσιογράφων, ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και υπαλλήλων της αποστολής των ΗΠΑ (για υποτιθέμενους δεσμούς με «τρομοκρατικές» ομάδες ή λόγω της έκφρασης των απόψεών τους), πολιτικών κρατούμενων, συμπεριλαμβανομένων των εκλεγμένων αξιωματούχων και ατόμων που βρίσκονται εκτός της χώρας.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει θέματα όπως η ελευθερία της έκφρασης, του Τύπου και του διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένης της βίας και των απειλών βίας κατά δημοσιογράφων, το «λουκέτο» σε μέσα ενημέρωσης και οι συλλήψεις δημοσιογράφων για άσκηση κριτικής στην κυβέρνηση Ερντογάν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This