Τελεσίγραφο της Μόσχας στους στρατιώτες που υπερασπίζονται τη Μαριούπολη να καταθέσουν τα όπλα

Must Read

Τελεσίγραφο στους στρατιώτες που εξακολουθούν να μάχονται στην πολιορκημένη Μαριούπολη έδωσε το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας, ώστε να καταθέσουν τα όπλα τους, από τις 6 σήμερα τα ξημερώματα, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους.

Ο ισχυρισμός της Μόσχας, χθες Σάββατο, ότι τα στρατεύματά της είχαν επιτύχει την εκκαθάριση όλου του αστικού ιστού της Μαριούπολης από τις ουκρανικές δυνάμεις, δεν κατέστη δυνατόν να επαληθευτεί από ανεξάρτητες πηγές, υπογραμμίζει το πρακτορείο Reuters. Η Μαριούπολη αποτελεί θέατρο των σφοδρότερων μαχών στη διάρκεια της ρωσικής εισβολής, αλλά και της χειρότερης ανθρωπιστικής καταστροφής. Θα είναι η πρώτη ουκρανική μεγαλούπολη που καταλαμβάνει ο ρωσικός στρατός από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου.

«Όλοι όσοι καταθέσουν τα όπλα τους εγγυούμαστε ότι θα σώσουν τη ζωή τους»

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι οι εναπομείναντες υπερασπιστές της Μαριούπολης έχουν αποκλειστεί στη χαλυβουργία Azovstal.

«Λαμβάνοντας υπόψη την καταστροφική κατάσταση που υπάρχει στο μεταλλουργικό εργοστάσιο Azovstal και με γνώμονα καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προσφέρουν στους μαχητές των εθνικιστικών ταγμάτων και στους ξένους μισθοφόρους τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν τις εχθροπραξίες και να καταθέσουν τα όπλα τους, από τις 06:00 της 17ης Απριλίου 2022», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και συμπληρώνει: «Όλοι όσοι καταθέσουν τα όπλα τους εγγυούμαστε ότι θα σώσουν τη ζωή τους».

Βάσει των όρων της προτεινόμενης συμφωνίας, οι εναπομείναντες στρατιώτες μέσα στο εργοστάσιο Azovstal θα πρέπει να αποχωρήσουν στο διάστημα μεταξύ 06:00 και 13:00 χωρίς όπλα και πυρομαχικά. Η έναρξη της παράδοσης θα υποδεικνύεται με ύψωση σημαιών, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο: «Από τη ρωσική πλευρά – κόκκινη σημαία. Από την ουκρανική πλευρά – λευκή σημαία. Σε όλη την περίμετρο του Azovstal». Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από το Κίεβο στο τελεσίγραφο της Μόσχας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This