Jerusalem Post: Ισραηλινά όπλα στα χέρια νεοναζί!

Η ισραηλινή κυβέρνηση φέρεται να μην γνώριζε

Must Read

Σκληρή κριτική από την μεγαλύτερη εφημερίδα του Ισραήλ για την αποκάλυψη ότι όπλα ισραηλινής κατασκευής έχουν βρεθεί στα χέρια των νεοναζί του Αζόφ.

Η εφημερίδα σε σχετικό αφιέρωμα, υπενθυμίζει την ρητορική του συγκεκριμένου πράγματος, διευκρινίζοντας ότι παρά τις προσπάθειες ορισμένων δυτικών να πείσουν ότι δεν ασπάζεται πλέον ναζιστικές απόψεις, φιλοξενεί φανατικούς ναζί και αντισημίτες στις τάξεις του.

Επιπλέον, η Τζερούσαλεμ Ποστ υπενθυμίζει τις προσφυγές πολλών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ισραήλ, στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας, με τις οποίες φαίνεται ότι κατάφεραν να απαγορεύσουν οποιαδήποτε πώληση ισραηλινών επιθετικών όπλων στην Ουκρανία από το 2018, ακριβώς λόγω του ότι τα χέρια αυτά κατέληγαν σε νεοναζιστικές ομάδες που συνεργάζονταν με το ουκρανικό καθεστώς.

Το σχετικό δημοσίευμα

Δυτικά όπλα φτάνουν στο τάγμα Αζόφ

Καθώς οι δυτικές χώρες έχουν αναλάβει μαζικές μεταφορές όπλων στην Ουκρανία για να την υποστηρίξουν στον πόλεμο με  τη Ρωσία, επικριτές όπως εξέφρασαν ανησυχία ότι αυτά τα όπλα θα μπορούσαν να καταλήξουν στο τάγμα Αζόφ, το οποίο ενσωματώθηκε στην Εθνική Δύναμη της Ουκρανίας το 2014.

Το tweet από την ναζιστική οργάνωση που δείχνει μέλη του τάγματος Αζόφ να χρησιμοποιούν το ισραηλινό όπλο:

Για τα αντιαρματικά και τεθωρακισμένα όπλα όπως το Javelin, το NLAW και το MATADOR έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις μεταφορές όπλων. Σε ενημέρωση της 16ης Μαρτίου, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι είπε ότι «τα αντιτεθωρακισμένα και τα συστήματα αεράμυνας, αμύνονται αποτελεσματικά τη χώρα».

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας διέθεσε 2.650 MATADOR προς αγορά από την Ουκρανία, ανέφερε η Süddeutsche Zeitung τον Μάρτιο. Η Euromaidan Press ανέφερε ότι είχαν αγοραστεί έναντι 25 εκατομμυρίωνν ευρώ, μαζί με άλλα 2.450 που θα παραχθούν.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα δείχνει ότι αυτά τα όπλα που αναπτύχθηκαν από το Ισραήλ βρίσκονται τώρα στα χέρια του τάγματος Αζόφ, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ευρέως ως νεοναζιστική πολιτοφυλακή. Αν και το ίδιο το Κίεβο επιχειρεί να τους παρουσιάσει διαφορετικά και υποστηρίζει ότι η ομάδα έχει μεταρρυθμιστεί, το λογότυπο του τάγματος εξακολουθεί να έχει τον Μαύρο Ήλιο, ένα κοινό σύμβολο περί υπεροχής των λευκών, και το σύμβολο Wolfsangel που χρησιμοποιείται από τα ναζιστικά SS.

Ισραηλινά όπλα και Ουκρανία

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν ανησυχίες για τα ισραηλινά όπλα και την Ουκρανία. Τον Φεβρουάριο, το Interfax Ukraine ανέφερε ότι το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας είπε στα κράτη της Βαλτικής ότι δεν θα ικανοποιούσε αιτήματα για μεταφορά όπλων ισραηλινής κατασκευής από τρίτους στην Ουκρανία.

Το 2018, η Haaretz ανέφερε ότι ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατέθεσαν αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο απαιτώντας τον τερματισμό των εξαγωγών όπλων στην Ουκρανία λόγω ανησυχίας ότι θα κατέληγαν στα χέρια των μαχητών του Αζόφ. Η Haaretz δημοσίευσε μια εικόνα που δείχνει ένα Tavor της Ισραηλινής Βιομηχανίας Όπλων στα χέρια στρατιώτη του τάγματος Αζόφ.

Τι είναι το MATADOR;

Το MATADOR, γνωστό στις ευρωπαϊκές αγορές και ως RGW 90, είναι ένας μη κατευθυνόμενος εκτοξευτής αντιτεθωρακισμένων πυραύλων μικρής εμβέλειας που αναπτύχθηκε από την ισραηλινή κρατική αμυντική εταιρεία RAFAEL Advanced Defense Systems, τις ένοπλες δυνάμεις της Σιγκαπούρης και την Υπηρεσία Επιστήμης και Τεχνολογίας Άμυνας  και τη γερμανική αμυντική εταιρεία Dynamit Nobel.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Σιγκαπούρης, το MATADOR αναπτύχθηκε για τους περιορισμένους χώρους των περιβαλλόντων αστικού πολέμου και είναι ικανό να διεισδύσει στην άμυνα των περισσότερων APC και ελαφρών αρμάτων μάχης.

Το όπλο έχει μια κεφαλή «διπλής ικανότητας» πέρα από τα κανονικά αντιαρματικά όπλα, μια λειτουργία καθυστέρησης δράσης που έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί άνοιγμα στα κτίρια. Κατά τις μάχες σε αστικά περιβάλλοντα, η ικανότητα αποφυγής εισόδου σε πόρτες και παράθυρα μπορεί να σημαίνει αποφυγή ενέδρων ή παγίδων.

Το όπλο είναι «από τα ελαφρύτερα στην κατηγορία του», σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Σιγκαπούρης και εξαιρετικά ευέλικτο. Το MATADOR έχει μέγιστη αποτελεσματική εμβέλεια 500 μέτρων, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που δημοσιεύει το Υπουργείο Άμυνας της Σιγκαπούρης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This