Στις φλόγες ινστιτούτο ερευνών του ρωσικού στρατού στη Μόσχα – Τουλάχιστον 5 οι νεκροί, δεκάδες οι τραυματίες

Πιθανότερη αιτία για τη φονική πυρκαγιά η φθαρμένη ηλεκτρική καλωδίωση του κτιρίου

Must Read

Λίγες μόλις ημέρες μετά το ασύλληπτο «στραπάτσο» με τη ναυαρχίδα Moskva, η ρωσική πολεμική μηχανή υπέστη μια ακόμη μεγάλη νίλα, καθώς ξέσπασε πυρκαγιά σε Ινστιτούτο Ερευνών του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, με τουλάχιστον 5 εργαζόμενους να έχουν χάσει τη ζωή τους και 20 ακόμη να έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ρωσικά ΜΜΕ, η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε στρατιωτικό ερευνητικό ινστιτούτο στην πόλη Τβερ, 160 χιλιόμετρα από τη Μόσχα, με τις υπηρεσίες διάσωσης να αναφέρουν πως στην κατάσβεση της φονικής πυρκαγιάς συμμετέχουν περισσότεροι από 240 πυροσβέστες με 69 οχήματα, καθώς και ένα ελικόπτερο Mi-8. Όπως μεταδίδει, εξάλλου, το Ria Novosti, η στρατιωτική εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό και θα λάβει μέτρα για την προσαγωγή των δραστών στη δικαιοσύνη, καθώς δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο του σαμποτάζ.

Η φωτιά, όπως ανέφερε η διοίκηση της φρουράς, ξέσπασε σε ένα από τα δωμάτια στον δεύτερο όροφο του διοικητικού κτιρίου του επιστημονικού ιδρύματος και είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει τμήμα της οροφής του κτιρίου, με την πυρκαγιά να φτάνει σε έκταση τα 1.500 τετραγωνικά μέτρα. Αρχικά, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσαν ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 20 τραυματίστηκαν, ορισμένοι εκ των οποίων μεταφέρθηκαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας κοντινών νοσοκομείων.

Όπως αναφέρει το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, το συγκεκριμένο ινστιτούτο ασχολείται ειδικότερα με την έρευνα που σχετίζεται με τη ρωσική αεροδιαστημική άμυνα, καθώς και την ανάπτυξη νέων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πολλοί ήταν οι εργαζόμενοι του ινστιτούτου που πήδηξαν από τα παράθυρα των πάνω ορόφων για να γλιτώσουν από τις φλόγες, με τις πρώτες πληροφορίες από το πρακτορείο TASS να αναφέρουν ότι η φωτιά μπορεί να οφείλεται στη φθαρμένη ηλεκτρική καλωδίωση του κτιρίου. Άλλωστε, στη Ρωσία κάθε άλλο παρά σπάνιες είναι οι Θανατηφόρες πυρκαγιές που ξεσπούν λόγω κακών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων ή αδυναμίας συμμόρφωσης με τα πρότυπα ασφαλείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This