Αιθιοπία: Εκατοντάδες οι εθελοντές για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, στο… πλευρό των Ρώσων!

Αιτία, η φήμη που διαδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι δίνονται αμοιβές 2.000 δολαρίων ανά εθελοντή και προσφέρεται η δυνατότητα εργασίας στη Ρωσία, αμέσως μετά τον πόλεμο...

Must Read

Ουρές σχηματίζουν πολίτες κάθε ηλικίας έξω από τη ρωσική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα, προκειμένου να δηλώσουν εθελοντές, για να πολεμήσουν στο πλευρό των Ρώσων στην Ουκρανία!

Παρασυρμένοι από φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι, όχι μόνο δίνονται αμοιβές 2.000 δολαρίων ανά εθελοντή, αλλά και πως προσφέρεται η δυνατότητα εργασίας στη Ρωσία, αμέσως μετά τον πόλεμο, εκατοντάδες νέοι, αλλά και ηλικιωμένοι, καταφθάνουν, πλέον καθημερινά στο σημείο από νωρίς το πρωί, με την ελπίδα να τούς πάρουν για να πολεμήσουν, σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων στο Reuters. Το Reuters, πάντως, δεν κατάφερε να εντοπίσει οποιεσδήποτε αναρτήσεις σχετικές με το θέμα από επίσημες πηγές ή να επιβεβαιώσει τέτοιου είδους προσφορές.

Ένας άνδρας που βγήκε από την πρεσβεία και απευθύνθηκε στους εθελοντές στα ρωσικά, μέσω διερμηνέα, δήλωσε ότι η Ρωσία αυτή τη στιγμή έχει επαρκείς δυνάμεις, αλλά «θα τους ειδοποιήσουν, όταν τους χρειαστούν». Από την πλευρά της, η ρωσική πρεσβεία απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων του Reuters, σχετικά με το όλο σκηνικό, με τη ρωσική κυβέρνηση να εκδίδει τη Μεγάλη Τρίτη ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι δεν στρατολογεί μαχητές και ότι οι πολίτες που εμφανίστηκαν έξω από την πρεσβεία της στην Αντίς Αμπέμπα, απλώς εξέφραζαν την «αλληλεγγύη και υποστήριξή τους προς τη Ρωσική Ομοσπονδία».

Αργότερα την ίδια ημέρα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιθιοπίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη ρωσική δήλωση, που, όπως είπε, «διαψεύδει τις αβάσιμες αναφορές για στρατολόγηση στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις», αλλά επίσης δεν απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις του Reuters, κάτι που απέφυγε να κάνει και το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών. Με τη σειρά της, η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αντίς Αμπέμπα παρέπεμψε το Reuters στις αιθιοπικές αρχές.

Η Αιθιοπία έχει καλέσει όλες τις εμπόλεμες πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και δεν ψήφισε το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που καταδικάζει την εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου. Πολλοί, εξάλλου, είναι οι Αιθίοπες που έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους προς τη Ρωσία, η οποία έχει στενές σχέσεις με τη συγκεκριμένη αφρικανική χώρα, από τα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This