Δολοφονία 18χρονης που αγνοείτο στο Μεξικό – Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας από γυναικείες οργανώσεις

Must Read

Αναβρασμό έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Μεξικό, η δολοφονία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, 18χρονης που βρέθηκε νεκρή μετά την εξαφάνισή της στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου οι απαγωγές και δολοφονίες αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Το πτώμα της Ντεμπάνι Εσκομπάρ, 18 ετών, που εξαφανίστηκε την 9η Απριλίου, εντοπίστηκε σε δεξαμενή νερού ξενοδοχείου στην περιφέρεια του Μοντερέι, με αποτέλεσμα να πέσει τραγική αυλαία σε μία υπόθεση εξαφάνισης που πήρε ασυνήθιστα μεγάλη δημοσιότητα, με τον πατέρα της κοπέλας στην πρώτη γραμμή να καταγγέλλει την αποτυχία των ερευνών. «Η κόρη μου είναι νεκρή λόγω ανίκανων (…) και δραστών σεξουαλικών εγκλημάτων», δήλωσε σε δημοσιογράφους, αμφισβητώντας μια εκδοχή σύμφωνα με την οποία η κόρη του γλίστρησε στη δεξαμενή, και ζητώντας να βρεθούν οι ένοχοι.

Η νεαρή εθεάθη για τελευταία φορά στην άκρη δρόμου αφού κατέβηκε από ταξί, έχοντας έλθει εμφανώς σε δύσκολη θέση εξαιτίας της συμπεριφοράς του οδηγού.

«Ούτε μία ακόμα»

Φεμινιστικές οργανώσεις βγήκαν στους δρόμους του Μοντερέι, αξιώνοντας δικαιοσύνη. «Για την Ντεμπάνι, για όλες. Ούτε μία ακόμα», έγραψαν στον τοίχο του κτιρίου της τοπικής εισαγγελίας.

Ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο της νεαρής γυναίκας, ευχόμενος να χυθεί φως στην υπόθεση.

Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε από τις μεξικανικές αρχές ο θάνατος της νεαρής γυναίκας να μην μείνει ατιμώρητος. «Οι μεξικανικές αρχές είναι υπεύθυνες για τις ανεπάρκειες που θέτουν σε κίνδυνο το δικαίωμα των γυναικών σε μια ζωή απαλλαγμένη από κάθε μορφής βία», προσέθεσε η οργάνωση.

Η υπόθεση είναι εμβληματική της αύξησης του αριθμού των γυναικών που γυναικών που εξαφανίζονται στην πολιτεία Νουέβο Λεόν (327 μόνο φέτος). Η χώρα καταγράφει κατά μέσο όρο δέκα γυναικοκτονίες την ημέρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This