Γαλλικές εκλογές : Τα τελικά αποτελέσματα

Μπορεί να είναι μία πύρρειος νίκη;

Must Read

Ο Εμανουέλ Μακρόν κέρδισε με 17 μονάδες διαφορά και επανεξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας συγκεντρώνοντας 58,5% των ψήφων, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, μετά την καταμέτρηση του 100% των ψηφοδελτίων.

Η Μαρίν Λεπέν έλαβε 41,45% των ψήφων, καταγράφοντας την μεγαλύτερη της εκλογική επίδοση. Πολύ μεγαλύτερη από τις προηγούμενες εκλογές, ενώ αντιστοίχως ο Μακρόν πήρε πολύ μικρότερο ποσοστό, σε σύγκριση με τον άνετο θρίαμβο που είχε καταγράψει.

Η συμμετοχή ανήλθε στο 72% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Τα πάντα τώρα θα κριθούν στις εκλογές του Ιουνίου όπου θα καθοριστεί η σύνθεση της επόμενης Βουλής. Η Μαρίν Λεπέν δήλωσε πως θα ηγηθεί για άλλη μια φορά στο κόμμα της, παρά τις προγενέστερες δηλώσεις της που ήθελαν τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου να είναι η τελευταία της κάθοδος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This