Για 15.000 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία κάνει λόγο η Βρετανία

Επιπλέον έχουν καταστραφεί ή πέσει σε ουκρανικά χέρια περισσότερα από 2.000 ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα

Must Read

«H Ρωσία έχει αποτύχει στους στόχους της» δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, κάνοντας λόγο για απώλειες περίπου 15.000 Ρώσων στρατιωτών κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας έδωσε τα στοιχεία για τις απώλειες των στρατιωτών και του στρατιωτικού εξοπλισμού της Ρωσίας στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης της Βουλής των Κοινοτήτων, σημειώνοντας πως, με βάση τις τελευταίες εκτιμήσεις, πέραν των χιλιάδων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους, έχουν, επίσης, καταστραφεί ή «αιχμαλωτιστεί» περισσότερα από 2.000 ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 530 τανκς, 530 οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και 560 οχημάτων μάχης πεζικού.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δει επίσης την απώλεια περισσότερων από 60 ελικοπτέρων και μαχητικών αεροσκαφών, καθώς και τη βύθιση της ναυαρχίδας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, της Moskva», είπε επίσης ο Γουάλας, προσθέτοντας ότι η Ρωσία έχει δει τώρα περισσότερες από το ένα τέταρτο των 120 τακτικών ομάδων τάγματος (BTG) της αρχικής εισβολής να έχουν πλέον καταστεί «μη μαχητικά αποτελεσματικές». Οι ειδικοί στον τομέα της άμυνας λένε ότι τα περισσότερα ρωσικά BTG έχουν από 700 έως 800 άτομα προσωπικό, αλλά μερικά έχουν περίπου 900 στρατιώτες.

Η Βρετανία αυξάνει την υποστήριξή της προς την Ουκρανία

Ο υπουργός Άμυνας επισήμανε πως η Βρετανία αυξάνει την υποστήριξή της προς την Ουκρανία, δίνοντας στο Κίεβο έναν μικρό αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων «Stormer», εξοπλισμένα με εκτοξευτές για αντιαεροπορικούς πυραύλους. Οι βρετανικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι υψηλής και χαμηλής ταχύτητας «Starstreak» χρησιμοποιούνται ήδη από τις ουκρανικές δυνάμεις, αφού παραδόθηκαν στη χώρα πριν από περισσότερες από τρεις εβδομάδες.

Συνολικά, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παράσχει περισσότερα από 5.000 αντιαρματικά όπλα, πέντε συστήματα αεράμυνας – με περισσότερους από 100 πυραύλους, 1.360 αντιδομικά πυρομαχικά και 4,5 τόνους πλαστικών εκρηκτικών, είπε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, ο οποίος σημείωσε πως στις πρώτες 61 ημέρες της σύγκρουσης, η Ρωσία «έχει μέχρι στιγμής αποτύχει σε σχεδόν όλους τους στόχους της».

Εκτίμησε ότι ο Πούτιν ανασυγκροτεί τις δυνάμεις του με στόχο την περαιτέρω εισβολή στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας, επισημαίνοντας πως «είναι επείγον εμείς στη διεθνή κοινότητα να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα λάβει τη βοήθεια και τα όπλα που τόσο χρειάζεται». Επαίνεσε, τέλος, την Ουκρανία ως «έμπνευση για όλους μας», αφού «οπισθοχώρησε τον στρατό της Ρωσίας στο βορρά και στα βορειοανατολικά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This