Απειλές από τη Ζαχάροβα: Θα μπορούσαμε να επιτεθούμε σε χώρες του ΝΑΤΟ που δίνουν όπλα στην Ουκρανία

Απειλές για όποιον συνδράμει με όπλα την Ουκρανία

Must Read

Το σχοινί τραβάει η Μόσχα, καθώς η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, δεν δίστασε να απειλήσει τις χώρες του ΝΑΤΟ που συνδράμουν με όπλα την Ουκρανία.

Η Μαρία Ζαχάροβα, ανέφερε ότι θα μπορούσαν να επιτραπούν πλήγματα εναντίον κρατών του ΝΑΤΟ που παρέχουν όπλα στην Ουκρανία.

«Αντιλαμβανόμαστε σωστά ότι προκειμένου να διακοπεί ο εφοδιασμός με στρατιωτικές προμήθειες, η Ρωσία μπορεί να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος εκείνων των χωρών του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου. Εξάλλου, αυτό οδηγεί άμεσα σε θανάτους και αιματοχυσία στο ουκρανικό έδαφος», ανέφερε η Ζαχάροβα, σύμφωνα με την «Daily Mail».

Τα αντίποινα

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Αμυνας, Τζέιμς Χίπι, ο οποίος είπε χθες ότι το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει τις ουκρανικές αεροπορικές επιδρομές σε ρωσικές υποδομές. Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας κατηγόρησε τον Βρετανό υπουργό Αμυνας για προβοκάτσια και προειδοποίησε ότι θα ήταν έτοιμο να αντεπιτεθεί σε «κέντρα λήψης αποφάσεων» στο Κίεβο, σε αντίποινα.

«Όπως έχουμε προειδοποιήσει, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε εικοσιτετράωρη ετοιμότητα για να εξαπολύσουν αντίποινα με όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας σε κέντρα λήψης αποφάσεων στο Κίεβο. Η παρουσία συμβούλων από δυτικές χώρες στα ουκρανικά κέντρα λήψης αποφάσεων δεν θα αποτελέσει απαραίτητα πρόβλημα για τη Ρωσία στη λήψη απόφασης για την εξαπόλυση αντιποίνων», είπε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χθες.

Υπενθυμίζεται πως 40 υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συναντήθηκαν χθες στη Γερμανία για να συμφωνήσουν στην αποστολή βαρύτερων οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία. Η Γερμανία μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα παράσχει 50 αντιαεροπορικά συστήματα Gepard.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This