Οργουελική επίθεση του ΝτεΣάντις στον Μπάιντεν: «Δεν μπορείτε να έχετε ένα Υπουργείο Αλήθειας σε αυτή τη χώρα»!

Με αφορμή το Συμβούλιο Διακυβέρνησης Παραπληροφόρησης που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

Must Read

Ο Κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις έβαλε στο στόχαστρο την προσπάθεια της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν να επιτρέψει στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ να «εκπαιδεύσει» το κοινό σχετικά με την παραπληροφόρηση, υποστηρίζοντας ότι το νέο «Συμβούλιο Διακυβέρνησης Παραπληροφόρησης» είναι παρόμοιο με το «Υπουργείο Αλήθειας»*, χρησιμοποιώντας τον τίτλο της μελέτης του θρυλικού βιβλίου «1984» του Τζορτζ Όργουελ.

Ο Ντε Σάντις είπε ότι η προσπάθεια στην πραγματικότητα ισοδυναμεί με έναν πόλεμο ενάντια στη συντηρητική διαφωνία, ενάντια σε μια «παρακμάζουσα και απαξιωμένη άρχουσα ελίτ σε αυτή τη χώρα. Δεν μπορείτε να έχετε ένα Υπουργείο Αλήθειας σε αυτή τη χώρα. Δεν θα αφήσουμε τον Μπάιντεν να ξεφύγει από αυτό. Θα αντεπιτεθούμε».

Ο Κυβερνήτης της Φλόριντα αναφέρθηκε στο προτεινόμενο Συμβούλιο ως «καθυστερημένο πρωταπριλιάτικο αστείο», αλλά με μια μοχθηρή πρόθεση: «Να καταπνίξει τη διαφωνία».

«Αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να μπορούν να βγάζουν ψευδείς αφηγήσεις χωρίς οι άνθρωποι να μπορούν να μιλήσουν και να αντεπιτεθούν», είπε ο Ντε Σάντις. «Θέλουν να μπορούν να λένε πράγματα όπως ‘ρωσική συμπαιγνία’ και να διαιωνίζουν τις ψευδείς ειδήσεις και να κάνουν ανθρώπους σαν εμάς να φιμώνονται».

Σύμφωνα με το Homeland Security Today, το λεγόμενο Συμβούλιο Διακυβέρνησης Παραπληροφόρησης «θα εργαστεί για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης».

Ωστόσο, πολλοί προειδοποιούν ότι το Συμβούλιο θα χρησιμοποιηθεί για να «χαλαρώσει» τις εσωτερικές διαφωνίες.

* Το Υπουργείο Αλήθειας: Η μελέτη του βιβλίου «1984» του Τζορτζ Όργουελ είναι η ιστορία του δυστοπικού μυθιστορήματος που γράφτηκε από τον Ντόριαν Λίνσκι και εκδόθηκε από την Doubleday το 2019. Σύμφωνα με το panmacmillan.com, «το Υπουργείο Αλήθειας είναι μια συναρπαστική εξέταση ενός από τα πιο σημαντικά έργα της σύγχρονης αγγλικής λογοτεχνίας. Περιγράφει πώς η ιστορία μπορεί να ενημερώσει τη μυθοπλασία και πώς η μυθοπλασία μπορεί να επηρεάσει την ιστορία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This