Θερμοβαρική βόμβα στο Azovstal έριξαν οι Ρώσοι;

Video εντείνει τις ανησυχίες

Must Read

Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από ρωσικές πηγές, δείχνει έκρηξη που παραπέμπει σε θερμοβαρική βόμβα, στο εργοστάσιο χάλυβα της Μαριούπολης, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι οι μαχητές του Αζόφ.

Το εύρος της έκρηξης όπως φαίνεται στο βίντεο, παραπέμπει σε χρήση του πατέρα των βομβών, όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο υπερόπλο το οποίο είναι το αμέσως ισχυρότερο πριν τα πυρηνικά.

Η έκρηξη ήταν μεγάλης έντασης και προφανώς ήταν αυτή που έκανε τα διεθνή πρακτορεία να μιλήσουν για νέο βομβαρδισμό του Αζόφσταλ, ενώ οι εκρήξεις που ακολούθησαν μάλλον ισχυροποιούν το ενδεχόμενο αυτό.

Η θερμοβαρική βόμβα δεν είναι η βόμβα που θα καταστρέψει απλώς ένα τεθωρακισμένο. Είναι η βόμβα που θα σκοτώσει τους πάντες εάν πέσει σε ένα κτίριο, με αποτελέσματα αντίστοιχα ενός « Τακτικού πυρηνικού όπλου» Με την διαφορά ότι είναι «νόμιμο», ενώ η ακτίνα δράσης του περιορίζεται σε μερικές εκατοντάδες μέτρα. Φυσικά, εάν μία τέτοια βόμβα ριφθεί σε αστικό ιστό, θα μιλάμε για σαφές έγκλημα πολέμου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This