Ουκρανοί αξιωματούχοι: Μπήκαν στο Azovstal οι Ρώσοι – Υπήρξε «Εφιάλτης» που τους έδειξε μυστικό πέρασμα;

Η Ρωσία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ανοίξει ανθρωπιστικό διάδρομο για την έξοδο αμάχων από το εργοστάσιο στις 5-6-7 Μαΐου.

Must Read

«Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο έδαφος του αχανούς εργοστασίου χάλυβα Azovstal, στη Μαριούπολη», ανέφερε απόψε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος και μέλος της διαπραγματευτικής ουκρανικής ομάδας, Νταβίντ Αραχάμια, μιλώντας στο Radio Free Europe/Radio Liberty.

«Οι απόπειρες κατάληψης του εργοστασίου συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα. Οι Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται ήδη στον χώρο του Αζοφστάλ» μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός επικαλούμενος τον Ουκρανό.

«Μέχρι και απόψε το βράδυ η ουκρανική κυβέρνηση παραμένει σε επαφή με τους Ουκρανούς μαχητές που υπερασπίζονται το Azovstal», πρόσθεσε, ωστόσο νωρίτερα ο δήμαρχος της Μαριούπολης είχε πει ότι έχει χαθεί η επαφή.

Σύμφωνα με τον Αντόν Γκερασένκο, σύμβουλο του Υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, υπήρξε «Εφιάλτης» στο εργοστάσιο: «Πρώην υπάλληλος της Azovstal, έδειξε στους κατακτητές τις υπόγειες διαβάσεις κάτω από το εργοστάσιο. Και χθες οι Ρώσοι άρχισαν να εισβάλλουν σε αυτές τις σήραγγες».

Εν τω μεταξύ, ένα νέο βίντεο από λογαριασμό που υποστηρίζεται από τη Ρωσία, φέρεται να δείχνει αεροπορικές επιδρομές να χτυπούν το εργοστάσιο χάλυβα, καθώς άμαχοι κρύβονται μέσα σε αυτό, όπως αναφέρει το CNN.

Αν και δεν είναι απολύτως σαφές πότε έγιναν αυτά τα χτυπήματα καθώς πρόσφατες αναφορές αναφέρουν ότι ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στο εργοστάσιο χάλυβα, το βίντεο δείχνει μια σειρά από εκρήξεις να χτυπούν το εργοστάσιο.

Το βράδυ της Τετάρτης ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ανοίξει έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για την έξοδο αμάχων από το εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη στις 5-6-7 Μαΐου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This