Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Περιττή» η ομοφωνία σε κρίσιμα θέματα της Ε.Ε.!

«Οφείλουμε να βελτιώνουμε διαρκώς τη λειτουργία της δημοκρατίας μας», υποστήριξε η πρόεδρος της Κομισιόν

Must Read

Υπέρ της τροποποίησης των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά της… ομοφωνίας τάχθηκε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας, μέσες-άκρες, πως καλό θα ήταν να εγκαταλειφθεί ο κανόνας της ομοφωνίας των 27 κρατών-μελών σε σημαντικούς τομείς, «εφόσον είναι απαραίτητο»!

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης στο Στρασβούργο, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συνεχίσει τον δρόμο της μεταρρύθμισης και μεταξύ άλλων «να αλλάξει τις Συνθήκες εάν χρειαστεί». «Ανέκαθεν υποστήριζα πως η ψήφος με ομοφωνία σε ορισμένους σημαντικούς τομείς απλούστατα δεν έχει πλέον νόημα», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δήλωσε έτοιμη για να μεταρρυθμίσει την Ε.Ε., ακόμη και «αλλάζοντας τις συνθήκες της, αν είναι απαραίτητο».

Η πρόεδρος της Κομισιόν εκφώνησε την ομιλία της κατά την τελετή της ολοκλήρωσης της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης. «Η Ευρώπη θα πρέπει να διαδραματίσει ένα πιο σημαντικό ρόλο, για παράδειγμα στον τομέα της υγείας ή της άμυνας. Και οφείλουμε να βελτιώνουμε διαρκώς τη λειτουργία της δημοκρατίας μας», τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Θα είμαι πάντα με το μέρος αυτών που θέλουν να μεταρρυθμίσουν την Ε.Ε., για να λειτουργεί καλύτερα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This