Ραγδαίες εξελίξεις: Αλλάζει πολιτική η Ρωσία σχετικά με την προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ

Ρώσος διπλωμάτης: «Η ένταξη τώρα δεν μπορεί να είναι μέρος οποιασδήποτε ειρηνευτικής συμφωνίας»

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία άλλαξε στάση σχετικά με τις προοπτικές ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ, δήλωσε ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας στον ΟΗΕ, Ντμίτρι Πολιάνσκι.

«Η ένταξη τώρα δεν μπορεί να είναι μέρος οποιασδήποτε ειρηνευτικής συμφωνίας», είπε χαρακτηριστικά ο διπλωμάτης στο Unherd News, σε σημερινή συνέντευξή του.

Αν και αρχικά η Μόσχα δεν ανησυχούσε για τις προοπτικές ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ κάποια στιγμή, «η θέση της άλλαξε μετά το ξέσπασμα της συνεχιζόμενης σύγκρουσης και οι Βρυξέλλες υιοθέτησαν μια εξαιρετικά εχθρική αντιρωσική στάση», εξήγησε ο Πολιάνσκι.

«Σε αυτό το σημείο δεν ανησυχούσαμε πολύ για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η κατάσταση άλλαξε μετά τη δήλωση του κ. Μπορέλ ότι ‘αυτός ο πόλεμος πρέπει να κερδηθεί στο πεδίο της μάχης’ και μετά το γεγονός, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο ηγέτης στις παραδόσεις όπλων [προς Ουκρανία]. Νομίζω ότι η θέση μας για την Ευρωπαϊκή Ένωση τώρα μοιάζει περισσότερο με του ΝΑΤΟ γιατί δεν βλέπουμε μεγάλη διαφορά», δήλωσε ο Ρώσος διπλωμάτης.

«Η σύγκρουση έχει ήδη κλιμακωθεί, μέχρι στιγμής, δεν έχει απομείνει καθόλου χώρος για διπλωματία», παραδέχτηκε ο Πολιάνσκι και εξήγησε: «Η έλλειψη εποικοδομητικού διαλόγου, η αδυναμία του Κιέβου να τηρήσει τις υποσχέσεις του και οι δυτικές προσπάθειες για παράταση των εχθροπραξιών, συμβάλλουν σε μια τέτοια κατάσταση».

«Σε αυτό το σημείο, ειλικρινά, δεν βλέπω διπλωματικές δυνατότητες δεδομένης της θέσης της Ουκρανίας, δεδομένης της τροφοδότησης αυτής της σύγκρουσης από τη Δύση. Ως διπλωμάτης, πρέπει να αναγνωρίσω ότι δεν υπάρχει τρόπος για διπλωματία αυτή τη στιγμή», είπε ο Ρώσος και αρνήθηκε να κάνει εκτίμηση για το πόσο θα μπορούσε να διαρκέσει η σύγκρουση: «Δεν έχω κρυστάλλινη σφαίρα για να προβλέψω τέτοια πράγματα».

Επεσήμανε ωστόσο: «Εάν προσπαθήσουν (σ.σ. οι δυτικές χώρες) να σταματήσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, φυσικά μπορεί να παραταθεί για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά δεν θα άλλαζε ολόκληρο τον ρυθμό της σύγκρουσης, δεν θα εμπόδιζε τη Ρωσία να φτάσει στους στόχους της».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This