Υψώθηκε το πολεμικό λάβαρο: «Μάταιος ο διάλογος με τον Πούτιν – Η λύση στην Ουκρανία μπορεί να είναι μόνο στρατιωτική»

Η Πρωθυπουργός της Εσθονίας χαρακτήρισε «εγκληματία πολέμου» τον Ρώσο Πρόεδρο

Must Read

Σύμφωνα με την Πρωθυπουργό της Εσθονίας Κάγια Κάλας, ο διάλογος με τον Βλαντιμίρ Πούτιν «είναι μάταιος» και η λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία «μπορεί να είναι μόνο στρατιωτική. Η Ουκρανία πρέπει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

Μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro η 44χρονη πολιτικός ανέβασε τους τόνους κατά της Ρωσίας, ενώ επεσήμανε ότι η ΕΕ πρέπει να παραμείνει ενωμένη, γιατί «όταν διαιρείται είναι αδύναμη και εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Μόσχας».

Κάγια Κάλας

Σε ερώτηση εάν θεωρεί ότι ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρέπει να συνεχίσει να συνομιλεί με τον Πούτιν σχολίασε ότι τα τηλεφωνήματα δεν πρόσφεραν τίποτα και πρόσθεσε:

«Στην Μπούτσα βρήκαμε σαφή σημάδια γενοκτονίας. Ο Πούτιν είναι για μένα εγκληματίας πολέμου και δεν βλέπω κανένα λόγο να του μιλάει κανείς. Λέμε ότι πρέπει να δείξουμε στον Πούτιν ότι είναι απομονωμένος- αν του μιλάμε συνεχώς, δεν θα αισθάνεται απομονωμένος, αλλά μάλλον στο επίκεντρο του κόσμου. Δεν πρέπει να του προσφέρουμε διέξοδο γιατί θα ήταν ένα σαφές μήνυμα προς αυτόν ότι μπορεί να ξεκινήσει ξανά».

Βλαντιμίρ Πούτιν

Όσο για το ποια θεωρεί ότι θα είναι ο επόμενη κίνηση στην περιοχή, ανέφερε: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να σταματήσουμε τον πόλεμο και να τιμωρήσουμε τους επιτιθέμενους και όλους τους υπεύθυνους για εγκλήματα πολέμου. Αν δεχτούμε την επιστροφή στo “business as usual”, ο πόλεμος θα συνεχιστεί μετά από μια παύση ενός ή δύο ετών».

Ερωτώμενη για το αν γινόμαστε μάρτυρες της επιστροφής του Ψυχρού Πολέμου, μεταξύ άλλων η Εσθονή πρωθυπουργός σχολίασε ότι «ο πόλεμος της τυραννίας κατά της ελευθερίας συνεχίζεται από τον Ψυχρό Πόλεμο και είναι εμφανής σήμερα … Μερικές φορές αισθάνομαι ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια περίληψη της δικής μας ιστορίας. Όταν κάποιοι λένε ότι η ειρήνη πρέπει να είναι ο στόχος, μου θυμίζει τη σοβιετική κατοχή μετά τον Ψυχρό Πόλεμο. Είχαμε ειρήνη, ναι. Αλλά ειρήνη με δολοφονίες, θηριωδίες, καταστολή. Η οικογένειά μου απελάθηκε στη Σιβηρία. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτό θα συμβεί στην Ουκρανία, αν απαιτηθεί ειρήνη με κάθε κόστος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This