Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ: Κλήθηκε στην Άγκυρα ο Αμερικανός πρέσβης

Αιτία οι «ανησυχίες» της αμερικανικής πρεσβείας για τα μέτρα που έλαβαν οι μονάδες ασφαλείας της Τουρκίας, στη χθεσινή συγκέντρωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Must Read

Εξηγήσεις από τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα, Τζεφ Φλέικ, ζήτησε σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, εκφράζοντάς του τη δυσφορία της κυβέρνησης για την προειδοποίηση που εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ για τη χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, ο Αμερικανός πρέσβης δήλωσε ότι προέβησαν στην εν λόγω προειδοποίηση, καθώς «υπήρχαν αβάσιμοι ισχυρισμοί σχετικά με τα μέτρα που είχαν λάβει οι μονάδες ασφαλείας της Τουρκίας, σε μία τέτοια συγκέντρωση».

https://twitter.com/Ozan06437997/status/1528383592384061442

Οι ίδιες πηγές σχολίασαν ότι «την ίδια ώρα τα όργανα επιβολής του νόμου στις ΗΠΑ κάνουν χρήση δυσανάλογης βίας, προκαλώντας σοβαρό πρόβλημα, είναι απαράδεκτο να δημιουργείται η εντύπωση ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα ασφαλείας στη χώρα μας, όπου τα συλλαλητήρια των πολιτικών κομμάτων αποτελούν μακροχρόνια παράδοση της δημοκρατίας μας. Τονίστηκε (στον Αμερικανό πρέσβη) ότι η εν λόγω συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθες χωρίς προβλήματα και δεν σημειώθηκαν επεισόδια».

Στον Τζεφ Φλέικ διαβιβάστηκε, επίσης, η προσδοκία της Άγκυρας «όπως οι αρχές των ΗΠΑ να λαμβάνουν στο μέλλον υπόψη τους τις πραγματικότητες, πριν εκδώσουν προειδοποιήσεις για ταξίδια ή για συγκεντρώσεις».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This