Οι Βρετανοί πανηγυρίζουν: Δεκτοί και οι ανεμβολίαστοι τουρίστες εκτός Ε.Ε. στην Ισπανία!

Παραμένει, απαραίτητη, ωστόσο, η επίδειξη αρνητικού rapid test, για να τούς επιτραπεί η είσοδος στη χώρα

Must Read

«Μπρος στον τουρισμό τι είναι η πανδημία» σκέφτηκαν (και) στην Ισπανία, ανακοινώνοντας σήμερα πως πολύ σύντομα θα είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα και οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την αναπάντεχη αυτή ανακοίνωση έκανε σήμερα η υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας Maria Reyes Maroto, προσφέροντας ελπίδα ιδίως στους ανεμβολίαστους Βρετανούς, κατεξοχήν επισκέπτες της ιβηρικής χώρας. Σύμφωνα με την υπουργό, «εντός ημερών» οι ταξιδιώτες από χώρες εκτός Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, θα μπορούν να εισέλθουν στην Ισπανία χωρίς πιστοποιητικό για την Covid.

https://twitter.com/nickwebster_tc/status/1529050363302666242

Η Maroto έκανε το εν λόγω σχόλιο κατά τη διάρκεια μιας ραδιοφωνικής συνέντευξης, σημειώνοντας πως «είναι θέμα ημερών να καταργήσουμε έναν περιορισμό που θα μπορούσε να αποθαρρύνει τους τουρίστες εκτός Ε.Ε. να μας επισκεφτούν». «Θα σταματήσουμε να απαιτούμε το πιστοποιητικό Covid και θα επιτρέψουμε σε άτομα να εισέλθουν με αρνητικό τεστ Covid», είπε η υπουργός.

Ασφαλής προορισμός

Ως εκ τούτου, οι μη εμβολιασμένοι τουρίστες από την Ε.Ε. και τη Βρετανία θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ Covid, για να εισέλθουν. «Ο κόσμος μας βλέπει ως έναν ασφαλή προορισμό και το 92% του ισπανικού πληθυσμού είναι εμβολιασμένο», πρόσθεσε.

«Ο τουρισμός ανακάμπτει εδώ με ρυθμούς που θα ήταν δύσκολο να φανταστούμε τον Ιανουάριο», κατέληξε η Maroto. Η συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση, πάντως, ήταν μια έκπληξη, καθώς, η απαγόρευση για τους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες παρατάθηκε μόλις πρόσφατα, μέχρι τουλάχιστον τις 15 Ιουνίου.

Θυμίζουμε πως η Ισπανία παραμένει για μια ακόμη χρονιά πρώτη σε γαλάζιες σημαίες στον κόσμο, αφήνοντας την Ελλάδα στη δεύτερη θέση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This