Ετοιμάζεται η Κομισιόν για το έκτο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία

Θα αποφασιστεί στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής

Must Read

Έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας πρότεινε η Κομισιόν και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ετοιμάζονται να το εφαρμόσουν. Σύμφωνα με το Reuters προτείνεται εμπάργκο στην αγορά του ρωσικού πετρελαίου και των παραγώγων του, με εξαίρεση τις παραδόσεις μέσω αγωγών.

Αυτή ακριβώς η παράμετρος έχει προστεθεί ώστε να άρει το «βέτο» της Βουδαπέστης, λύνοντας το θέμα της τροφοδοσίας που είχε θέσει ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν. Το νέο πακέτο κυρώσεων θα απασχολήσει τους Ευρωπαίους ηγέτες στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που θα διεξαχθεί στις 30 και 31 Μαΐου.

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είχε ανακοινώσει τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, δηλώνοντας: «Θα επιβληθεί καθολική απαγόρευση εισαγωγής ρώσικου πετρελαίου, από τη θάλασσα και από αγωγούς, αργό και διυλισμένο. Θα διασφαλίσουμε την σταδιακή κατάργηση του ρωσικού πετρελαίου με τρόπους έτσι ώστε τόσο εμείς όσο και οι σύμμαχοί μας να διασφαλίσουμε εναλλακτικές διαδρομές για τις προμήθειες και να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες στις παγκόσμιες αγορές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα καταργήσουμε σταδιακά την προμήθεια ρωσικού αργού πετρελαίου μέσα σε έξι μήνες και διυλισμένων προϊόντων έως το τέλος του έτους».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This