Πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, απεργούν οι διπλωμάτες του γαλλικού ΥΠΕΞ

Αντιδρούν σε μεταρρύθμιση που προωθεί ο Μακρόν

Must Read

Η Γαλλία διαθέτει το τρίτο διπλωματικό δίκτυο σε διεθνές επίπεδο, μετά από τις ΗΠΑ και την Κίνα. Όμως μια μεταρρύθμιση που φέρνει ο Μακρόν οδηγεί στο εξαιρετικά σπάνια, στην απεργία των διπλωματών του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η έντονη αντίδραση έγκειται στο γεγονός ότι η μεταρρύθμιση οδηγεί σε συγχώνευση και σε σταδιακή «εξάλειψη» μέχρι το 2023 των δύο ιστορικών σωμάτων της γαλλικής διπλωματίας, των πληρεξουσίων υπουργών (πρεσβευτές) και των συμβούλων εξωτερικών υποθέσεων. Κάτι που πλήττει την αποτελεσματικότητα και το κύρος της γαλλικής διπλωματίας, σύμφωνα με υψηλόβαθμους διπλωμάτες, πρεσβευτές, διευθυντές περιφερειών, που εδώ και μέρες στο Twitter υποστηρίζουν την κινητοποίηση, με το hashtag #diplo2métier.

Η απεργία οργανώθηκε από έξι συνδικάτα και μια ομάδα 500 νεαρών διπλωματών, ενώ αναμένονται και συγκεντρώσεις μπροστά από το υπουργείο, στην Κε ντ’ Ορσέ στο Παρίσι, αλλά και στη Νάντη, εκεί που βρίσκεται το κέντρο διπλωματικών αρχείων.

Όπως τόνισαν οι διπλωμάτες και πρεσβευτές η κινητοποίησής τους δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι «θα απειλήσουμε ποτέ την προστασία των συμπατριωτών μας και των γαλλικών συμφερόντων. Καλούμε σε παύση της εργασίας από τη στιγμή που αυτό δεν απειλεί τη συνέχεια της υπεράσπισης των συμφερόντων μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This