Μεγάλη στρατιωτική άσκηση της Ρωσίας στον Ειρηνικό Ωκεανό, με τουλάχιστον 40 πλοία και 20 αεροσκάφη!

H άσκηση του ρωσικού στόλου περιλαμβάνει εντοπισμό εχθρικών υποβρυχίων, εκπαίδευση των πληρωμάτων στην αεράμυνα και προσομοιώσεις αερομαχιών

Must Read

Ο ρωσικός στόλος στον Ειρηνικό Ωκεανό ξεκίνησε μεγάλης έκτασης ναυτικές ασκήσεις με την συμμετοχή περισσότερων από 40 πολεμικών πλοίων και πλοίων υποστήριξης, καθώς και 20 αεροπλάνων και ελικοπτέρων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Tass, η άσκηση περιλαμβάνει εντοπισμό εχθρικών υποβρυχίων, εκπαίδευση των πληρωμάτων στην αεράμυνα και προσομοιώσεις αερομαχιών.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει πως, κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, το πλοίο Marshal Krylov, που θα αποτελεί το κέντρο ελέγχου για τον στόλο του Ειρηνικού, η φρεγάτα Marshal Shaoshnikov, καθώς και μια ομάδα από μεγάλα ανθυποβρυχιακά πλοίων και κορβέτες, μικρά ανθυποβρυχιακά πλοία, βυθοκόρους ναρκών, πυραύλων και πλοία υποστήριξης θα επιχειρούν σε καθορισμένες περιοχές του Ειρηνικού Ωκεανού.

Σημειώνεται πως η μεγάλης κλίμακας αυτή άσκηση διεξάγεται από σήμερα, Παρασκευή 3, έως και την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα εκπαίδευσης του στόλου του Ειρηνικού για το 2022.

Στρατιωτικές ασκήσεις με πυρηνικά πυραυλικά στρατεύματα

Υπενθυμίζεται ότι από προχθές η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις στην επαρχία Ιβάνοβο, βορειοανατολικά της Μόσχας, με τη χρήση των στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων, δηλαδή των πυρηνικών πυραυλικών στρατευμάτων της Ρωσίας. «Περίπου 1.000 στρατιωτικοί πραγματοποιούν ασκήσεις με εντατικούς ελιγμούς χρησιμοποιώντας πάνω από 100 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων εκτοξευτών διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Yars», σύμφωνα, πάντα, με το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Oι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι YARS είναι η νέα γενιά πυραύλων και το όνομά τους προέρχεται από το ακρωνύμιο του «Yadernaya Raketa Sderzhivaniya», δηλαδή «Πυρηνικός Πύραυλος Αποτροπής». Πάντως, σύμφωνα με το υπουργείο, δεν αναμένεται να γίνουν εκτοξεύσεις πυραύλων, παρά οι ασκήσεις θα συνίστανται σε περιπολίες, εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων και προστασία από επιθέσεις, δηλαδή θα είναι κυρίως αμυντικού χαρακτήρα.

https://youtu.be/z7hPN2aL6tc

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This