Ο Μπόρις Τζόνσον «επέζησε» από την πρόταση μομφής

Must Read

Οι βουλευτές των Τόρις ψήφισαν απόψε υπέρ της παραμονής του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ως ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος.

Η θέση του βρισκόταν σε κίνδυνο μετά το σκάνδαλο «Partygate», που είδε τον πρωθυπουργό να αντιμετωπίζει κριτική από το κόμμα και από το ευρύ κοινό.

211 βουλευτές των Συντηρητικών ψήφισαν κατά της πρότασης μομφής που ασκήθηκε στον Τζόνσον και έτσι παραμένει αρχηγός των Συντηρητικών και συνεπώς πρωθυπουργός της χώρας. Την πρόταση μομφής υπερψήφισαν 148 βουλευτές των Συντηρητικών

Η διαδικασία της ψηφοφορίας διήρκεσε δύο ώρες. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, δεν μπορεί να ζητηθεί άλλη ψηφοφορία δυσπιστίας στον Τζόνσον για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Η Ντάουνινγκ Στριτ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι αναμένει η ψηφοφορία να «τερματίσει μήνες εικασιών και να επιτρέψει στην κυβέρνηση να χαράξει μια γραμμή και να προχωρήσει» μετά το σκάνδαλο Partygate.

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η νίκη του στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής, στην οποία το 41% των βουλευτών του κόμματός του τον καταψήφισε, ήταν «πειστική» και «αποφασιστική» και θα επιτρέψει στη χώρα να προχωρήσει προς τα εμπρός.

«Νομίζω ότι είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, ένα πειστικό, αποφασιστικό αποτέλεσμα και αυτό που σημαίνει είναι ότι ως κυβέρνηση μπορούμε να προχωρήσουμε και να επικεντρωθούμε σε πράγματα που ενδιαφέρουν πραγματικά τους ανθρώπους» είπε στους δημοσιογράφους.

Ο Τζόνσον εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους βουλευτές των Συντηρητικών που τον στήριξαν και είπε ότι τώρα το κόμμα θα πρέπει να ενωθεί ώστε «να αφήσουμε πίσω μας αυτά στα οποία επικεντρώνονταν τα μέσα ενημέρωσης. Μας δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την οικονομία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This