ΗΠΑ: Γερουσιαστές κατέληξαν σε συμφωνία για μέτρα κατά της ένοπλης βίας

«Θέλουμε να διατηρήσουμε τα σχολεία μας ασφαλή», ανέφεραν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση τους οι 20 Γερουσιαστές

Must Read

Φαίνεται πως η πίεση του κόσμου για τον περιορισμό της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ απέφερε καρπούς μιας και μια δικομματική ομάδα Αμερικαών γερουσιαστών ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία για μέτρα που στοχεύουν στη μείωση της ανεξέλεγκτης ένοπλης βίας που μαστίζει τη χώρα.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Μεγάλες διαδηλώσεις για τον περιορισμό της οπλοκατοχής

«Σήμερα, ανακοινώνουμε μια λογική, δικομματική πρόταση για την προστασία των παιδιών της Αμερικής, την ασφάλεια των σχολείων μας και τη μείωση της απειλής βίας σε ολόκληρη τη χώρα μας. Οι οικογένειες φοβούνται και είναι καθήκον μας να ενωθούμε και να κάνουμε κάτι που θα βοηθήσει να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στις κοινότητές τους», ανέφερε η επιτροπή σε ανακοίνωσή της, καταλήγοντας: «Ανυπομονούμε να κερδίσουμε ευρεία, δικομματική υποστήριξη και να θέσουμε σε νόμο την πρότασή μας».

Όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο, οι προτάσεις περιλαμβάνουν αυστηρότερους ελέγχους ιστορικού για αγοραστές όπλων κάτω των 21 ετών και αυξανόμενους πόρους για τις Πολιτείες ώστε να μην έχουν πρόσβαση σε όπλα άνθρωποι που είναι επικίνδυνοι για τους άλλους ή για τον εαυτό τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν είχε ζητήσει πιο εκτεταμένα μέτρα ειδικότερα μετά το μακελειό στο σχολείο του Τέξας, όπου έχασαν τη ζωή τους 19 παιδιά και δύο δάσκαλοι.

 

Η είδηση ​​της συμφωνίας έρχεται μετά από διαδηλώσεις που έγιναν στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας που ζητούν δράση για την αντιμετώπιση της ένοπλης βίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This