Ευλογιά των πιθήκων: Η Ε.Ε. παράγγειλε 110.000 δόσεις εμβολίου τρίτης γενιάς

Το εν λόγω εμβόλιο είναι εγκεκριμένο για την αντιμετώπιση της ευλογιάς στην Ευρώπη, αλλά εξίσου αποτελεσματικό για την ευλογιά των πιθήκων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Must Read

Με το πάθημα του ξεσπάσματος και των δραματικών συνεπειών της πανδημίας Covid-19 να της έχει γίνει, ως φαίνεται, μάθημα, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να… μαγειρέψει πριν πεινάσει, όσον αφορά στην περίπτωση της τρέχουσας επιδημίας της ευλογιάς των πιθήκων.

Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση του ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, η Ε.Ε. «εξοπλίζεται με την αγορά εμβολίων» για την αντιμετώπισή της, προχωρώντας στη σύναψη σύμβασης με την εταιρία Bavarian Nordic, για την αγορά 109.090 δόσεων του εμβολίου τρίτης γενιάς της. Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «η προμήθεια των κρατών μελών θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός και θα δοθεί προτεραιότητα στις χώρες με τις μεγαλύτερες ανάγκες».

«Αυτή τη στιγμή έχουν ταυτοποιηθεί περίπου 1.500 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ευλογιάς των πιθήκων, σε 25 χώρες της Ευρώπης, οι οποίες συνιστούν περίπου το 85% του συνόλου των διαγνώσεων παγκοσμίως», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, επισημαίνοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιεί για πρώτη φορά κονδύλια μέσω του προγράμματος EU4Health για απευθείας αγορά εμβολίων και προμήθεια των κρατών μελών της.
Το εμβόλιο αυτό είναι εγκεκριμένο για την αντιμετώπιση της ευλογιάς στην Ευρώπη, αλλά είναι εξίσου αποτελεσματικό για την ευλογιά των πιθήκων».

«Η απόκριση της Ε.Ε. σε αυτή την επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων, αποδεικνύει πως με συντονισμένες ενέργειες τα κράτη μέλη της Ε.Ε. μπορούν να πετύχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα», καταλήγει η ανακοίνωση του οργανισμού.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This