Ουκρανία: Το Κίεβο θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία στα τέλη Αυγούστου

Ελπίδες για έναρξη διαπραγματεύσεων

Must Read

Η Ουκρανία σχεδιάζει να ξαναρχίσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία περί τα τέλη του Αυγούστου, αφού θα έχουν διεξαχθεί αντεπιθέσεις από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Αυτό δήλωσε αξιωματούχος χθες Σάββατο, την ώρα που συνεχίζονται να μαίνονται μάχες στο Ντονμπάς, όπως είναι γνωστή η ανατολική Ουκρανία.

Η χώρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα βρίσκεται σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση τότε, προέβλεψε ο Νταβίντ Αραχάμια, ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό κρατικό δίκτυο Φωνή της Αμερικής.

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε απόλυτο αδιέξοδο. Στα τέλη Μαρτίου, το Κίεβο ανακοίνωνε πως θα δεχόταν να εγκαταλείψει την προσπάθειά του να ενταχθεί στο NATO, με αντάλλαγμα διεθνείς εγγυήσεις για την ασφάλεια της Ουκρανίας.

Η Μόσχα απαιτεί αποστρατιωτικοποίηση του γειτονικού κράτους και την εκχώρηση εδαφών, συμπεριλαμβανομένων των ανατολικών περιφερειών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This