«Τελεσίγραφο» της Ρωσίας στη Λιθουανία

Κλήθηκε ο Λιθουανός πρέσβης στο ρωσικό ΥΠΕΞ – ανησυχία για νέο στρατιωτικό μέτωπο

Must Read

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Λιθουανός διπλωμάτης ενημερώθηκε ότι εάν η διαμετακόμιση φορτίου στην περιοχή του Καλίνινγκραντ δεν αποκατασταθεί πλήρως στο εγγύς μέλλον, η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να λάβει μέτρα για την προστασία των εθνικών της συμφερόντων.

«Θεωρούμε τα προκλητικά μέτρα της λιθουανικής πλευράς, τα οποία παραβιάζουν τις διεθνείς νομικές υποχρεώσεις της Λιθουανίας, κυρίως την Κοινή Δήλωση της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη διέλευση μεταξύ της περιοχής του Καλίνινγκραντ και της υπόλοιπης επικράτειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας του 2002 , ως ανοιχτά εχθρικά», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι λιθουανικοί σιδηρόδρομοι έχουν περιορίσει τη διαμετακόμιση ορισμένων εμπορευμάτων στο έδαφος της περιοχής του Καλίνινγκραντ. Οι τοπικές αρχές έχουν ήδη απαντήσει σε αυτό. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας του Καλίνινγκραντ Αντόν Αλιχάνοφ, οι ενέργειες της Λιθουανίας να περιορίσει τη διέλευση στο Καλίνινγκραντ είναι παράνομες. Σημείωσε ότι αυτό που συμβαίνει μπορεί να έχει εκτεταμένες συνέπειες και για την Ε.Ε.

Το εμπάργκο που έχει επιβάλει η Λιθουανία στα ρωσικά προϊόντα παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις  και στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας απείλησαν ανοιχτά  τη Λιθουανία με «γρήγορη και σκληρή απάντηση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This