Μακρόν: Η Τουρκία πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση της στην ευρωπαϊκή αμυντική στρατηγική

Η Γαλλία στηρίζει με πάθος την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Must Read

Την επείγουσα ανάγκη η Τουρκία να ξεκαθαρίσει τη θέση της πάνω στο θέμα της ευρωπαϊκής αμυντικής στρατηγικής στο πλαίσιο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Αυτό, όπως αναφέρθηκε σε σχετική ανακοίνωση της προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας, ήταν ένα από τα βασικά θέματα που έθιξαν ο Γάλλος πρόεδρος με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτεμπεργκ, κατά τη συνάντησή τους στο Παρίσι, ενόψει της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας στη Μαδρίτη.

Ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε τη στήριξη της χώρας του στα αιτήματα της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για χώρες με σημαντικές αμυντικές ικανότητες, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας της ευρωατλαντικής ζώνης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μακρόν επανέλαβε, επίσης, τη διαθεσιμότητα της Γαλλίας να εγγυηθεί την ασφάλεια των δύο χωρών ως την ένταξή τους στη Συμμαχία, ενώ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε και το σταθερά επίκαιρο ουκρανικό, για το οποίο διαπιστώθηκε η ανάγκη να συνεχιστεί η στενή συνεργασία μεταξύ των συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This