Ε.Ε.: Ένα βήμα πιο κοντά στην ένταξη η Ουκρανία, κατόπιν συμφωνίας των 27 ηγετών

«Ψήνεται» έκτακτη Σύνοδος Κορυφής τον Ιούλιο για το φλέγον ζήτημα της Οικονομίας

Must Read

Σύμφωνοι με το να ενταχθεί η Ουκρανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσαν οι «27», κατά τη σημερινή συνεδρίασή τους στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., με τις αιτήσεις της Μολδαβίας και της Γεωργίας για ένταξή τους στην Ένωση να γίνονται, επίσης, δεκτές.

Τη συμφωνία ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα social media o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο οποίος, με αφορμή το «πράσινο φως» που άναψαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις των τριών ανατολικοευρωπαϊκών κρατών στην Ε.Ε., μίλησε για «ιστορική στιγμή». «Συμφωνία. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μόλις αποφάσισε να χορηγήσει το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ε.Ε. για την Ουκρανία και τη Μολδαβία. Ιστορική στιγμή. Σήμερα είναι ένα κρίσιμο βήμα στην πορεία σας προς την Ε.Ε. Συγχαρητήρια στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την Μάγια Σαντού και τον λαό της Ουκρανίας και της Μολδαβίας. Το μέλλον μας είναι μαζί», tweetαρε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Προσέθεσε κατόπιν ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να αναγνωρίσει την ευρωπαϊκή προοπτική της Γεωργίας και είναι έτοιμο να χορηγήσει το καθεστώς υποψήφιας χώρας, μόλις ληφθούν υπόψη οι εκκρεμείς προτεραιότητες. Συγχαρητήρια στον γεωργιανό λαό. Μια ιστορική στιγμή στις σχέσεις Ε.Ε. – Γεωργίας: Το μέλλον της Γεωργίας βρίσκεται εντός της Ε.Ε.».

Πρόταση Ντράγκι για έκτακτη Σύνοδο για την οικονομία

Τη χορήγηση στην Ουκρανία, τη Μολδαβία και τη Γεωργία καθεστώτος υπό ένταξης χώρας στην Ένωση συμφώνησαν «27», στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, όπου, μεταξύ άλλων, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, πρότεινε τη διεξαγωγή νέας, έκτακτης Συνόδου Κορυφής τον Ιούλιο, με αντικείμενο αυτή τη φορά την οικονομία, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της ενέργειας και της επισιτιστικής κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκάθαρα υπέρ της ιταλικής πρότασης τάχθηκαν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός Μιχόλ Μάρτιν, με τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε, να εκφράζει τις επιφυλάξεις του, με τη δικαιολογία ότι έκτακτη Σύνοδος πρέπει να πραγματοποιηθεί μόνο εάν πρόκειται να υπάρξει συγκεκριμένη απόφαση

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This