Τετάρτη 23/6/2021

Η Ολλανδία έκλεισε την ευρωπαϊκή «πόρτα» στην Αλβανία του Ράμα

Η Ολλανδία δεν θα δώσει το πράσινο φως για την έναρξη των διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την Αλβανία, σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα «Πανόραμα».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, Στεφ Μπλοκ, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής, δήλωσε ότι οι θέσεις της Ολλανδικής κυβέρνησης είναι αρνητικές για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Αλβανία.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι περιπτώσεις των Σκοπίων και της Αλβανίας, θα πρέπει να εξετασθούν ξεχωριστά: «Είναι χώρες διαφορετικές, με διαφορετικά προβλήματα και διαφορετικό βαθμό προόδου στην εκπλήρωση των προαπαιτούμενων».

Όσον αφορά την ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. ο ίδιος δήλωσε ότι υπάρχουν θετικοί οιωνοί:

«Η πόρτα των διαπραγματεύσεων παραμένει ανοικτή, μόλις η χώρα εκπληρώσει τους όρους», οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, «μέχρι τώρα δεν έχουν εκπληρωθεί».

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με την εφημερίδα, άφησε να εννοηθεί ότι «ένα “όχι” από την Ολλανδία, δεν θα έχει σχέση με την Αλβανία, αλλά με τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ολλανδία».

Η Γαλλία και η Δανία σύμφωνα με την εφημερίδα δεν έχουν απαντήσει ακόμα, ενώ εξετάζουν με επιφυλακτικά  το αίτημα.

 

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ