Ρωσία: Η υποψηφιότητα της Ουκρανίας και της Μολδαβίας για ένταξη στην ΕΕ είναι εσωτερική σας υπόθεση

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε τους Δυτικούς ότι θέλουν να κάνουν πόλεμο με τη Ρωσία

Must Read

Η Ρωσία χαρακτήρισε σήμερα «εσωτερική υπόθεση» της Ευρώπης την απόφαση των 27 να αποδώσουν στην Ουκρανία και τη Μολδαβία το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρας.

Ταυτόχρονα το Κρεμλίνο κατηγόρησε τους Δυτικούς ότι θέλουν να κάνουν πόλεμο με τη Ρωσία.

Η απόφαση της ΕΕ ελήφθη τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της επίθεσης της Ρωσίας στη γειτονική της Ουκρανία που είχε σκοπό κυρίως να θέσει τέλος στη συνεχιζόμενη προσέγγιση της Ουκρανίας με τη Δύση.

«Είναι εσωτερική υπόθεση της Ευρώπης» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, λέγοντας ωστόσο πως είναι σημαντικό για τη Μόσχα όλες οι διαδικασίες να μην επιφέρουν περισσότερα προβλήματα στη Ρωσία.

Εξέφρασε επίσης την ευχή αυτό να μην καταλήξει σε μια επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στη Μόσχα και τς Βρυξέλλες που βρίσκονται τώρα σε ένα τόσο χαμηλό επίπεδο που είναι πολύ δύσκολο να υποβαθμιστούν περαιτέρω.

Ο Πεσκόφ κατήγγειλε επίσης τη βούληση της Μολδαβίας να γίνει πιο ευρωπαϊκή από τους ίδιους τους Ευρωπαίους.

Είπε ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως η Τουρκία, που είναι υποψήφια για ένταξη εδώ και 20 χρόνια. 

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εκτίμησε πως μια ένταξη της Ουκρανίας και της Μολδαβίας δεν αντιπροσωπεύει κανένα κίνδυνο για τη Ρωσία, επειδή η ΕΕ δεν είναι μια στρατιωτική συμμαχία, και είπε πως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν αντιτίθεται σε αυτήν.

Χρησιμοποίησε όμως πολεμικό λεξιλόγιο, κατηγορώντας την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ότι θέλουν να κάνουν πόλεμο με τη Ρωσία, όπως οι ναζί στην εποχή τους.

«Ο Χίτλερ είχε συγκεντρώσει κάτω από τη σημαία του ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης για να κάνει πόλεμο εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης»  είπε, στη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Αζερμπαϊτζάν.

«Σήμερα, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ συγκροτούν έναν τέτοιο σύγχρονο συνασπισμό για να πολεμήσουν και, σε μεγάλο βαθμό, να κάνουν πόλεμο με τη Ρωσία» πρόσθεσε.

Η Μόσχα θεωρεί πως οι παραδόσεις δυτικών όπλων στην Ουκρανία είναι ένας τρόπος για τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς να διεξαγάγουν έναν πόλεμο διά πληρεξουσίων εναντίον της Ρωσίας.

Η Γεωργία, που θέλει επίσης να ενταχθεί στην ΕΕ, θα πρέπει ακόμη να κάνει μεταρρυθμίσεις προκειμένου να αποκτήσει αυτό το καθεστώς.

Μια μεγάλη διαδήλωση για την υποστήριξη των ευρωπαϊκών φιλοδοξιών της χώρας αυτής του Καυκάσου προβλέπεται να διεξαχθεί απόψε στη γεωργιανή πρωτεύουσα Τμπιλίσι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This