Παρασκευή 25/6/2021

Το ίντερνετ «δεξαμενή» της αμερικάνικης οικονομίας με $2,1 τρις δολάρια!

Έναν ισχυρό τομέα της οικονομίας των ΗΠΑ αποτελεί το Διαδίκτυο, καθώς παράγει το 10,1% του εθνικού αμερικανικού ΑΕΠ, ενώ απασχολεί άμεσα το 4% του ενεργού πληθυσμού και υποστηρίζει έμμεσα ένα ακόμη 8,7% των θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Internet Association των ΗΠΑ, το 2018 η βιομηχανία του Διαδικτύου εισέφερε $2,1 τρις στην αμερικανική οικονομία. Το ποσό αυτό είναι υπερδιπλάσιο των $966 δις, που ήταν το αντίστοιχο μέγεθος πριν από πέντε χρόνια.

Σε επίπεδο απασχόλησης, ο αριθμός των θέσεων εργασίας, που υποστηρίζει ο τομέας του Διαδικτύου, επίσης, διπλασιάστηκε από το 2014. Σήμερα, ο κλάδος απασχολεί άμεσα 6 εκατ. άτομα, ενώ υποστηρίζει έμμεσα άλλα 13,1 εκατ. θέσεις εργασίας.

Ο τέταρτος μεγαλύτερος πυλώνας

Σήμερα, η βιομηχανία του Διαδικτύου αποτελεί τον τέταρτο μεγαλύτερο πυλώνα ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας στις ΗΠΑ, πίσω από την παραγωγική βιομηχανία, τη δημόσια διοίκηση και τον τομέα του real estate.

Επιπρόσθετα, να σημειωθεί ότι η βιομηχανία του Διαδικτύου αποτέλεσε έναν ισχυρό αιμοδότη για την οικονομία των ΗΠΑ, επενδύοντας κεφάλαια άνω των $60 δις στην αμερικανική οικονομία στη διάρκεια του 2018.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ