Χάος στη Βρετανία με νέες παραιτήσεις και πρόταση μομφής – «Όχι, δεν παραιτούμαι» λέει ο Τζόνσον

Ψηφοφορία για πρόταση μομφής σήμερα λέει δημοσιογράφος του Sky

Must Read

Αναβρασμός επικρατεί στη Βρετανία, την ώρα που συνεχίζονται οι παραιτήσεις αξιωματούχων της κυβέρνησης Τζόνσον. Μέχρι τις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) είχαν φτάσει τις 28, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην ημέρα αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες. Όλοι όσοι παραιτήθηκαν δήλωσαν ότι πια δεν εμπιστεύονται τον Βρετανό πρωθυπουργό, με τους αναλυτές στο Λονδίνο να τονίζουν ότι πλέον δεν είναι θέμα αν θα παραιτηθεί ο Μπόρις Τζόνσον αλλά πότε θα το κάνει.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ακόμη και ο Μάικλ Γκόουβ, ένα από τα επιφανέστατα στελέχη των Συντηρητικών, που έχει μεγάλη επιρροή μέσα στο κόμμα έχει ζητήσει από τον Μπόρις Τζόνσον να παραιτηθεί.

«Δεν παραιτούμαι»

Από πλευράς του, ο Βρετανός πρωθυπουργός  απέρριψε σήμερα το απόγευμα τις αυξανόμενες εκκλήσεις να παραιτηθεί. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ερωτηθείς κατά την άφιξή του για μια προγραμματισμένη εμφάνιση ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής αν θα παραιτηθεί, ο Τζόνσον απάντησε: «Όχι, όχι, όχι».

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι «φυσικά» θα συνεχίσει ως πρωθυπουργός καθώς απάντησε σε ερωτήσεις σε κοινοβουλευτική επιτροπή εν μέσω μπαράζ παραιτήσεων υπουργών και στελεχών της κυβέρνησής του και αυξανόμενων εκκλήσεων από βουλευτές του ίδιου του κόμματός του να παραιτηθεί.

Σε ερώτηση από ένα μέλος της επιτροπής εάν θα εξακολουθεί να είναι αύριο πρωθυπουργός, ο Τζόνσον απάντησε: «Φυσικά».

Παράλληλα τόνισε στην επιτροπή ότι η χώρα δεν θέλει οι πολιτικοί να «εμπλέκονται σε ψηφοθηρία», απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν χρειαζόταν άδεια από τη βασίλισσα Ελισάβετ για τη διεξαγωγή εκλογών. «Δεν νομίζω ότι κανένας σε αυτή τη χώρα θέλει οι πολιτικοί να συμμετέχουν σε ψηφοθηρία», είπε ο Τζόνσον.

«Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τους ψηφοφόρους μας και να αντιμετωπίζουμε ζητήματα που τους ενδιαφέρουν».

Ψηφοφορία για πρόταση μομφής σήμερα λέει δημοσιογράφος του Sky

Μια ψηφοφορία για πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον ενδέχεται να ξεκινήσει το νωρίτερο σήμερα το βράδυ, δήλωσε ο δημοσιογράφος του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου Sky, ο Τομ Λάρκιν, με ανάρτηση στο Twitter, επικαλούμενος ένα μέλος της Επιτροπής του 1922 που επιβλέπει τέτοιες ψηφοφορίες.

Ο Λάρκιν τόνισε ότι οι κανόνες της Επιτροπής, που επί του παρόντος δίνουν στον Τζόνσον ασυλία μέχρι το επόμενο έτος από μια ψηφοφορία για πρόταση μορφής, πιθανότατα θα αλλάξουν σήμερα το απόγευμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This