«Κάρφωσε» την τριπλέτα Μπορίσοφ, Ερντογάν, Πούτιν ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός

Με άρωμα… διαφθοράς;

Must Read

Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κιρίλ Πετκόφ, απαντώντας στην κριτική του ηγέτη του GERB και πρώην Πρωθυπουργού, Μπόικο Μπορίσοφ, έκανε μια ενδιαφέρουσα -αν μη τι άλλο- αποκάλυψη, η οποία παραπέμπει σε πιο… περίεργες σκέψεις.

Νωρίτερα, ο Μπορίσοφ είπε στους υποστηρικτές του στο Μπουργκάς, ότι η διασύνδεση με την Ελλάδα (IGB), την οποία ο Πετκόφ άνοιξε επίσημα την Παρασκευή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχεδιάστηκε και χρηματοδοτήθηκε κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του GERB.

«Αυτή τη στιγμή δεν είναι έτοιμη και δεν θα είναι έτοιμη για μήνες, δεν έχει γίνει καμία εργασία από χθες [Παρασκευή] από την κυβέρνηση», είπε μεταξύ άλλων ο Μπορίσοφ και προέβλεψε ότι τον Αύγουστο η Βουλγαρία θα παραμείνει χωρίς φυσικό αέριο.

Με τη σειρά του και μέσω facebook, ο νυν ηγέτης της Βουλγαρίας τόνισε με έμφαση πως το κόστος κατασκευής 1 χιλιομέτρου του αγωγού TurkStream (μετά τη συμφωνία Βουλγαρίας, Τουρκίας, Ρωσίας), είναι δύο φορές υψηλότερο από την ελληνική διασύνδεση, παρά το ευκολότερο έδαφος για την κατασκευή του TurkStream. Και πρόσθεσε για να μην αφήσει καμία αμφιβολία ως προς το τι υπονόησε:

«Turk Stream – 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ – 0% της χωρητικότητας του αγωγού προορίζεται για τη Βουλγαρία, 0% διαφοροποίηση. Διασύνδεση Βουλγαρίας-Ελλάδας – 255 εκατομμύρια ευρώ – 100% της χωρητικότητας του αγωγού προορίζεται για τη Βουλγαρία, διαφοροποιεί αμέσως το ένα τρίτο της ετήσιας κατανάλωσης φυσικού αερίου της Βουλγαρίας, κοστίζει το ένα τρίτο της τιμής της Gazprom».

Από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κομοτηνή για τον αγωγό IGB

Τι έγραψε στο Facebook ο Πετκόφ:

«Turk Stream – 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ – 0% της χωρητικότητας του αγωγού προορίζεται για τη Βουλγαρία, 0% διαφοροποίηση.

Η διασύνδεση Βουλγαρίας-Ελλάδας – 255 εκατομμύρια ευρώ – 100% της χωρητικότητας του αγωγού προορίζεται για τη Βουλγαρία, διαφοροποιεί αμέσως το ένα τρίτο της ετήσιας κατανάλωσης φυσικού αερίου της Βουλγαρίας, κοστίζει το ένα τρίτο της τιμής της Gazprom.

(Ένα ενδιαφέρον γεγονός: Παρά το ευκολότερο έδαφος, η τιμή ενός χιλιομέτρου του Turk Stream είναι δύο φορές υψηλότερη από αυτή της διασύνδεσης φυσικού αερίου Βουλγαρίας-Ελλάδας). Χωρίς περαιτέρω σχόλια».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This