Μάλι: Ένοπλη επίθεση σε χωριό με τουλάχιστον 95 νεκρούς

Πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα «βλέπει» η κυβέρνηση

Must Read

Μια τραγική ένοπλη επίθεση διαπράχθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο χωριό Σομπάμε Ντα, το οποίο κατοικείται από περίπου 300 μέλη της φυλής Ντόγκον, στο Μάλι.

Πιο συγκεκριμένα, ένοπλοι άνδρες, που πιστεύεται ότι ήταν τρομοκράτες, εξαπέλυσαν φονική επίθεση σε αυτό το, σύμφωνα με την κυβέρνηση, «φιλήσυχο χωριό».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Σάνγκα, της κοινότητας που ανήκει το «μαρτυρικό» χωριό, Άλι Ντόλο, έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 95 απανθρακωμένα πτώματα αλλά είναι βέβαιο ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς το χωριό φλέγεται ακόμα, ενώ 19 άνθρωποι αγνοούνται.

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις και διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των ενόπλων, οι οποίοι πιστεύεται ότι είναι μέλη των Φουλάνι, μιας εθνότητας κτηνοτρόφων που βρίσκεται σε διαμάχη με τους αγρότες Ντόγκον οι οποίοι με τη σειρά τους οργάνωσαν “ομάδες αυτοάμυνας”.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This